Jong Ajax schrijft historie met piepjonge opstelling in Helmond

Reacties

Jong Ajax is vrijdagavond aan het uitduel met Helmond Sport begonnen met een historische basisopstelling. De gemiddelde leeftijd van het Amsterdamse elftal was 18 jaar en 204 dagen. Nooit begon een ploeg met een jongere opstelling aan een wedstrijd op het tweede niveau van Nederland. 

Jong Ajax schrijft historie met piepjonge opstelling in Helmond
© Pro Shots

'Het lijkt wel een schoolreisje', zei Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag voor de wedstrijd lachend bij FOX Sports. 'Het is jong, maar dat is het mooie van hoe het loopt bij ons. Sommige spelers zijn er niet en Ajax Onder-19 heeft morgen ook geen wedstrijd dus kunnen ze het bij ons laten zien. Twee jongens die mogen eigenlijk nog bij de Onder-17 spelen', verwijst Van der Gaag naar het meespelen van Naci Ünüvar en Youri Regeer, die allebei zestien jaar zijn. Voor Regeer is het bovendien zijn debuut in het betaald voetbal.

'We moeten wel kijken tot hoe laat we vanavond voetballen, anders wordt het kinderarbeid', voegde Van der Gaag daar grappend aan toe. Om serieus te besluiten: 'Kwaliteit heeft geen leeftijd.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Jong Ajax
Meer over Jong Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.