APOEL manoeuvreert zich al in underdogpositie tegen Ajax

Reacties

APOEL Nicosia plaatste zich dinsdagavond verrassend voor de laatste voorronde van de Champions League. De kampioen van Cyprus won in Azerbeidzjan knap met 0-2 van Qarabag en neemt het nu op tegen Ajax.

APOEL manoeuvreert zich al in underdogpositie tegen Ajax

Vijf jaar geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar. Destijds gebeurde dat in de groepsfase van de Champions League. Ajax won de eerste confrontatie in Amsterdam met 4-0 door doelpunten van Lasse Schöne (2), Arek Milik en Davy Klaassen, in Nicosia werd het 1-1.

Tegenwoordig liggen de verhoudingen anders. Als halvefinalist van afgelopen seizoen heeft Ajax een nieuwe status en daar maakt APOEL gretig gebruik van. Via Twitter manoeuvreren de Cyprioten zich alvast in de underdogpositie. 'Hoi Ajax, wij wachten met eer en trots op jullie komst. Tegen een Europese reus hebben wij niets te verliezen. Tot dinsdag!'

APOEL profiteerde dinsdag overigens van het welbekende schokeffect. Tussen de twee confrontaties met Qarabag werd de trainer ontslagen en met Thomas Doll een nieuwe coach aangesteld. Onder zijn leiding zetten de Cyprioten de 1-2 thuisnederlaag uit het heenduel recht. Bij APOEL staan Boy Waterman en Reza Ghoochannejhad onder contract.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Overmars en Van der Sar hebben meer gezweet dan tijdens de hittegolf'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax Vrouwen
Meer over Ajax Vrouwen
Meer APOEL Nicosia
Meer over APOEL Nicosia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.