Ajax mogelijk tegen APOEL dankzij comeback en voormalig NAC'er

Reacties

Als Ajax dinsdagavond de derde voorronde van de Champions League overleeft, treft het APOEL Nicosia in de play-offs. Op bezoek bij FK Qarabag poetsten de Cyprioten de thuisnederlaag van vorige week weg. Voormalig NAC Breda-middenvelder Uros Matic was de gevierde man.

Ajax mogelijk tegen APOEL dankzij comeback en voormalig NAC'er
Qarabağ
Qarabağ
0 - 2
APOEL Nicosia
APOEL Nicosia

De heenwedstrijd op Cyprus was nog geëindigd in een 1-2 overwinning voor de ploeg uit Azerbeidzjan, maar een aansluitingstreffer in extremis had APOEL hoop gegeven voor de return. En niet ten onrechte. Net als in de heenwedstrijd kreeg middenvelder Matic een basisplek bij APOEL, doelman Boy Waterman en voormalig Fortuna Sittard-aanvaller André Vidigal bleven op de bank.

Zij zagen vanaf de zijlijn hoe hun ploeggenoten voor een daverende comeback zorgden. Na een overtreding van Qarabag-verdediger Rashad Saidqov op Nicolas Ioannou, schoot APOEL-aanvaller Tomás De Vincenti kort voor rust de toegekende penalty binnen. Op driekwart wedstrijd werd Matic vervolgens de gevierde man, door voor de 0-2 eindstand te tekenen.

In de laatste voorronde voor de Champions League neemt APOEL het dus op tegen Ajax of PAOK Saloniki. Die twee clubs spelen later op de dinsdagavond tegen elkaar in Amsterdam, de ploeg van Erik ten Hag moet daar een 2-2 uit de heenwedstrijd zien te verzilveren. De twee play-offduels worden gespeeld op dinsdag 21 of woensdag 22 agustus (heenwedstrijd, in Nicosia) en dinsdag 27 of woensdag 28 augustus (return, in Amsterdam of Thessaloniki).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.