Anzhi speelt gelijk in aanloop naar return tegen AZ

Serder Serderov (foto) heeft FC Anzhi, de tegenstander van AZ in de achtste finale van de Europa League, diep in de blessuretijd aan een punt geholpen tegen Spartak Moskou. In Moskou werd het 2-2.

De ploeg van trainer Gadzhi Gadzhiev stond binnen een half uur op een 2-0 achterstand tegen de nummer twee Rusland, waar Aras Özbiliz het duel volmaakte, door doelpunten van Tino en Jurado. Na de rust deed Anzhi iets terug via Alexandu Epureanu.

Daarna leek Anzhi af te stevenen op de twaalde nederlaag van dit seizoen. Tot de 95ste minuut toen invaller Serderov de gelijkmaker aantekende. Na 21 speelronden staat Anzhi, waar afgelopen zomer grote spelers als Willian en Samuel Eto'o (beiden naar Chelsea) vertrokken, laatste met twaalf punten. En dat terwijl de Russische club vorig seizoen nog als derde eindigde.

Ook AZ wist niet te winnen in de aanloop naar de return in Rusland. Op bezoek bij FC Twente ging de ploeg van trainer Dick Advocaat met 2-1 ten onder. Donderdagavond verdedigt AZ een 1-0 voorsprong in Moskou. In Alkmaar was Aron Jóhannsson verantwoordelijk voor de enige treffer.