Antwerp herstelt zich dankzij Janssen en Ekkelenkamp van dreun

Reacties

Het Antwerp FC van trainer Mark van Bommel heeft de draad in de Belgische competitie weer opgepikt. Vier dagen na de 3-0 nederlaag in de kraker tegen Standard Luik, won The Great Old thuis van KV Oostende. Vincent Janssen was belangrijk met twee assists, Jurgen Ekkelenkamp scoorde.

Antwerp herstelt zich dankzij Janssen en Ekkelenkamp van dreun
© Pro Shots
Antwerp
Antwerp
3 - 0
KV Oostende
KV Oostende

Antwerp kreeg zondag een flinke dreun te verwerken van Standard Luik, dat al snel met 3-0 voorkwam, en verloor de koppositie aan RC Genk. Bovendien was er het nodige te doen rond Radja Nainggolan. Hij werd voor de wedstrijd gezien met een e-sigaret en werd door Van Bommel uit de selectie gezet richting het duel met Oostende.

Ondanks die onrustige aanloop kende Antwerp een droomstart in het eigen Bosuil Stadion. Nadat Janssen de bal goed vast gehouden in de spits, vond de Oranje-international Ritchie De Laet. De Belgische verdediger twijfelde geen moment en schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied al na drie minuten in de kruising.

De Laet vond een kwartier later nogmaals het net na een vrije trap van Calvin Stengs, maar dit keer werd zijn treffer afgekeurd wegens buitenspel. Ook Janssen kwam na voorwerk van Stengs in de buurt van een treffer. Vlak na rust zette de VAR vervolgens ook een streep door een goal van Oostende wegens een overtreding op Janssen.

De goal was nog niet afgekeurd of Antwerp sloeg aan de andere kant dan eindelijk toe. Weer was het Janssen die aan de basis stond van de goal. De 28-jarige spits werd diep gestuurd en bediende Ekkelenkamp, die de bal binnentikte. Het slotakkoord was voor invaller Michael Frey, dit keer was Ekkelenkamp de aangever. Het gat met koploper Genk is nu weer een punt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Antwerp FC
Meer over Antwerp FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.