Antwerp-fans laten onvrede merken als de Nederlanders gewisseld worden

Het competitieduel tussen Antwerp FC en Anderlecht heeft zondagavond geen doelpunt, en dus ook geen winnaar, opgeleverd. Calvin Stengs, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen stonden allemaal in de basis bij Antwerp, maar werden een kwartier voor tijd tegelijkertijd naar de kant gehaald. De fans van de thuisploeg lieten hun onvrede over deze beslissing van Mark van Bommel merken.

Antwerp
Antwerp
0 - 0
Anderlecht
Anderlecht

Antwerp verloor drie van zijn laatste vier competitiewedstrijden en kon dus wel een succesje gebruiken tegen het afgegleden Anderlecht, dat sinds kort onder leiding staat van de Nederlandse interim-trainer Robin Veldman. Hij zag een weinig enerverende eerste helft, waarin beide ploegen nauwelijks tot kansen kwamen. Het kon dan ook niet anders dat de tweede helft leuker werd.

Ekkelenkamp liet zich direct na rust gelden. Eerst haalde hij zich de woede van de Antwerp-fans op de hals door heel onhandig in te spelen op Janssen, waardoor de kans verloren ging, en even later werd hij nog net op tijd afgestopt door Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix. Antwerp voerde de druk wat op, maar kwam er nog altijd niet vaak doorheen. Van Bommel probeerde een kwartier voor tijd nog iets te forceren met een drievoudige wissel, waarbij hij zijn landgenoten naar de kant haalde. De Antwerp-aanhang liet blijken niet gelukkig te zijn met deze ingreep.

Anthony Valencia, een van de invallers, kreeg nog wel een goede kans op de winnende goal. Hij stuitte echter op doelman Hendrik Van Crombrugge en zo eindigde Antwerp-Anderlecht zoals hij begonnen was. Antwerp staat nu negen punten achter op koploper Genk.

Gent
Gent
2 - 0
Club Brugge
Club Brugge

Eerder op de zondag stelde landskampioen Club Brugge erg teleur bij AA Gent. De ploeg van Carl Hoefkens oogde futloos en ging met 2-0 onderuit, door doelpunten van Hugo Cuypers en Michael Ngadeu-Ngadjui in de eerste helft. Bjorn Meijer deed als basisspeler van begin tot eind mee bij Club; Noa Lang moest het doen met een invalbeurt van een halfuur. Daarin kon de aanvaller geen potten breken. Ruud Vormer ontbrak, zoals dit seizoen gebruikelijk, opnieuw bij de wedstrijdselectie.

Voor Club Brugge betekende dit al de vierde nederlaag van het seizoen. De achterstand op koploper RC Genk bedraagt reeds elf punten.