Antony op weg naar Amsterdam: Ajax bereikt akkoord

Reacties

Ajax gaat zich aankomende zomer versterken met de Braziliaan Antony Matheus dos Santos. De negentienjarige vleugelspeler zal voor een recordbedrag overkomen van São Paulo.

Antony op weg naar Amsterdam: Ajax bereikt akkoord
© Pro Shots

Hoewel Ajax er in de winterse transferperiode niet in slaagde om binnen te halen, bleef de Braziliaan het transfertarget van de Amsterdamse club. Ajax bleek zelfs bereid het transferrecord te verbreken voor Antony, die weleens de opvolger van landgenoot David Neres kan worden.

In Braziliaanse media spreekt men van een bedrag van 20 miljoen euro, dat nog met bonussen kan oplopen tot 25 miljoen euro. In dat geval betekent de komst van Antony een recordaankoop voor Ajax. Nog nooit betaalden de Amsterdammers zo veel geld voor een speler. Bovenop de 25 miljoen euro zal Ajax ook nog zo'n vijf miljoen euro betalen voor de transferrechten van David Neres, die nog deels in handen zijn van de Braziliaanse club. 

Marc Overmars, technisch directeur van Ajax, gaf na de winterse transferperiode aan dat de kans groot zou zijn dat Antony naar Ajax zou komen. Meerdere Europese topclubs hadden een oogje op de linksbenige vleugelaanvaller, die hetzelfde pad zal bewandelen als David Neres. Hij maakte drie jaar geleden de overstap van São Paulo naar Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Antony
Meer over Antony
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.