Antony met Brazilië naar WK, 39-jarige Alves slaagt in missie

Reacties

Bondscoach Tite van Brazilië heeft zijn WK-selectie naar buiten gebracht. Op de lijst met 26 namen is plek voor voormalig Ajacied Antony, maar ook voor Dani Alves. De 39-jarige rechtsback zette de afgelopen maanden alles op alles om fit te raken voor het eindtoernooi in Qatar.

Antony met Brazilië naar WK, 39-jarige Alves slaagt in missie
© Pro Shots

Zo trok hij enkele maanden geleden naar Pumas UNAM om veel aan spelen toe te komen richting het WK, de rechtsback keerde vorige maand terug bij Barcelona om daar mee te trainen. In Mexico eindigde het seizoen immers vroeg. Tite heeft de werklust van Dani Alves beloond, hij maakte eerder minuten op de eindtoernooien van 2010 en 2014. De oudste speler zal Alves overigens niet worden. Keeper Essam El-Hadary van Egypte was 45 toen hij keepte op het afgelopen WK, Roger Milla is met zijn 42 jaar (op het WK van 1994) nog altijd de oudste veldspeler.

De grootste verrassing rondom de Braziliaanse selectie is het ontbreken van Roberto Firmino. De Liverpool-aanvaller gaat niet mee naar Qatar, Tite kiest in plaats daarvan voor spitsen als Gabriel Jesus (Arsenal) en Pedro (Flamengo). Uiteraard is er in de aanvallende linie wel ruimte voor de absolute sterspelers van Brazilië. Neymar en Vinícíus Júnior gaan mee, net als Rodrygo, Richarlison, Raphinha en Gabriel Martinelli.

De volledige selectie

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.