Antony leeft zijn droom: 'Ik had het al gezegd tegen Alisson en Casemiro'

Antony kon dinsdagavond na zijn goal tijdens de 4-0 overwinning van Brazilië op Paraguay zijn geluk niet op. De Ajacied, die zijn doelpunt al min of meer had aangekondigd, stelde na afloop zich helemaal op zijn plek te voelen in de Seleção.

Brazilië
Brazilië
4 - 0
Paraguay
Paraguay

Brazilië, dat al lang en breed verzekerd is van deelname aan het WK in Qatar, rekende dinsdag gemakkelijk af met Paraguay. In het Mineirão, het stadion waar op het WK van 2014 met 1-7 van Duitsland werd verloren, waren Raphinha, Philippe Coutinho, Rodrygo en Antony de doelpuntenmakers.

Laatstgenoemde straalde na afloop van het duel van geluk. 'Ik ben heel blij om deel uit te maken van deze groep. Het is echt een droom die uitkomt. Ik krijg veel vertrouwen van de staf en de spelers. We hebben hard gewerkt en geweldige dingen bereikt', aldus Antony tegenover de Braziliaanse voetbalbond.

De 21-jarige dribbelaar, die inmiddels op zeven interlands en twee doelpunten staat, begon de wedstrijd op de bank. In de 61ste minuut loste hij Vinícius Júnior af. Ongeveer 25 minuten later was het raak. Met een actie en een schot die de vleugelspeler kenmerken, zette hij de De Goddelijke Kanaries op 3-0.

Een goal die hij stiekem al had ingecalculeerd. 'Gisteren was ik aan het oefenen op afwerken. Ik zei tegen Alisson en Casemiro dat als ik de bal zo in de hoek zou plaatsen, het heel moeilijk wordt voor een keeper om een redding te verrichten. Het pakte precies zo uit. Het is mooi dat je beloond wordt voor iets waar je zo hard voor traint.'

Samenvatting: bekijk hier de fraaie goal van Antony voor Brazilië