Antony laat na kritiek op 'nutteloze actie' van zich horen

Reacties

Antony heeft via Instagram benadrukt dat hij niet zal zwichten voor de kritiek die hij donderdag kreeg na zijn veelbesproken truc in de Europa League-wedstrijd tegen Sheriff Tiraspol. De aanvaller van Manchester United laat weten dat hij niet van plan is om zijn speelstijl aan te passen.

Antony laat na kritiek op 'nutteloze actie' van zich horen
Manchester United
Manchester United
3 - 0
Sheriff Tiraspol
Sheriff Tiraspol

Bij een 0-0 tussenstand werd Antony aan de rechterkant aangespeeld, waarna hij (zonder een tegenstander in zijn directe omgeving) tweemaal om zijn as draaide met de bal. Hierna volgde een mislukte pass op Casemiro. Op sociale media en in de tv-studio's werd met verbazing gereageerd op het moment. Oud-voetballer Leroy Rosenior sprak over 'de meest nutteloze truc die ik ooit heb gezien' en Robbie Savage noemde de actie 'beschamend'.

Erik ten Hag werd na de 3-0 zege ook om een reactie gevraagd. 'Ik heb daar geen problemen mee, zo lang het functioneel is', zei Ten Hag. 'Maar ook van Antony eis ik meer. Meer loopacties in de diepte, vaker in het strafschopgebied zijn en vooral dribbels met tempo. We eisen meer dominantie in zijn spel. Als er dan af en toe zo’n truc tussen zit, is dat leuk, zo lang het maar functioneel is. Als je de bal niet verliest, is het oké. Maar als het trucen om het trucen is, dan zal ik hem corrigeren.'

Er was dus veel te doen om de truc van Antony, die vrijdagmiddag via Instagram van zich laat horen. 'We staan bekend om onze kunst en ik zal niet stoppen met datgene wat me heeft gebracht naar waar ik nu ben!', schrijft de voormalig Ajacied onder een screenshot van zijn actie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.