Antonia: 'Knokken en scoren zijn de toverwoorden voor ons'

Reacties

VI belicht elke week de drie ploegen die de ranglijst sluiten in Onder de Streep. Go Ahead Eagles blijft nog altijd steken op plek zestien en de vooruitzichten zijn niet rooskleurig, erkent ook aanvaller Jarchinio Antonia.

Antonia: 'Knokken en scoren zijn de toverwoorden voor ons'

Copy, paste… Dat kunnen we doen als het over Go Ahead Eagles gaat. Vitesse is een andere tegenstander dan Roda JC vorige week, maar verder was nagenoeg alles hetzelfde afgelopen zondag. Goed veldspel van de ploeg van trainer Hans de Koning, genoeg gecreëerde kansen, maar geen punten (1-3).

En dus belde VI Antonia en niet Tom Van Hyfte, de aanvoerder van Roda JC die beseft dat de rollen volgende week weer omgedraaid kunnen zijn: 'PSV wordt een zware wedstrijd voor ons, maar net zoals we thuis gedaan hebben (0-0, red.), kunnen we het hen moeilijk maken', laat hij in een appje weten.

Antonia is medeverantwoordelijk voor de lage productie van Kowet, maar heeft er wel een verklaring voor. 'Omdat we pech hebben in de afronding, of omdat de eindpass niet altijd goed is of omdat de bezetting voor het doel niet goed genoeg is. Vitesse heeft Van Wolfswinkel, het was één kans en direct een goal. We speelden echt goed, maar we maakten het niet af.'

De huidige nummer zestien van de Eredivisie heeft bovendien een zware reeks voor de boeg, weet de vleugelspeler. 'Heerenveen uit, PSV thuis en dan de derby tegen PEC Zwolle. Dat is niet makkelijk. Maar in uitwedstrijden en tegen een betere tegenstander thuis kunnen we wel prima op de counter spelen. Dan kom je ook anders voor het doel dan wanneer jezelf beter bent. Knokken en scoren, dat zijn de toverwoorden voor ons.'

Antonia gaat ervanuit dat zijn ploeg volgende week terugkeert in de rubriek. 'Ongetwijfeld, we zullen elkaar vast wel aan de lijn hebben. Maar hopelijk heb ik dan een ander gevoel.'

Go Ahead Eagles komt vrijdagavond al in actie in de Eredivisie. De ploeg van trainer Hans de Koning wacht een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen (aftrap 20.00 uur).

In de rubriek Onder de Streep ook aandacht voor de sportieve problemen van Excelsior en ADO Den Haag. Dat en meer over de degradatiestrijd in de nieuwe VI en op VI PRO.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.