Dodelijk Vitesse vergroot zorgen Go Ahead Eagles

Reacties

Vitesse heeft na twee achtereenvolgende nederlagen weer eens gewonnen. Go Ahead Eagles werd met 1-3 verslagen.

Dodelijk Vitesse vergroot zorgen Go Ahead Eagles

Go Ahead incasseerde vorige week nog een gevoelige tik in de uitwedstrijd tegen concurrent Roda JC Kerkrade (0-1). Het bezoek van Vitesse aan De Adelaarshorst bood een mooie kans op herstel. Daar pakte de immers ploeg van Hans de Koning dertien van de negentien punten in de Eredivisie.

Vitesse was alleen een allesbehalve gewillig slachtoffer. In de twaalfde minuut was Ricky van Wolfswinkel al dicht bij de 0-1. Toen kopte de spits nog voorlangs uit een voorzet van Milot Rashica. Het was een voorbode voor wat komen ging. Van Wolfswinkel opende in de 29ste minuut namelijk de score. De spits was Xandro Schenk te slim af toen de bal opnieuw werd ingebracht na een afgeslagen corner en ook Theo Zwarthoed kon geen redding meer brengen.

Aan de andere kant was er wel degelijk dreiging. Go Ahead werd gevaarlijk via onder anderen Sam Hendriks. De spits was tegen Roda JC al uiterst onfortuinlijk in de afwerking. Tegen Vitesse herhaalde zich dat bij een voorzet van Jarchinio Antonia. Hendriks miste van dichtbij de kopkans bij de tweede paal. Bij veel van de aanvallen van de thuisploeg was Arsenal-huurling Dan Crowley de regisseur. In de eindfase ging het alleen telkens mis voor de laagvlieger, die aan mogelijkheden geen gebrek had in de eerste helft.

Dan Crowley had een belangrijke rol op het middenveld van Go Ahead Eagles.
Dan Crowley had een belangrijke rol op het middenveld van Go Ahead Eagles.

Vitesse leek zich wel te kunnen vinden in het spelbeeld. De Arnhemmers leunden als het ware achterover en zagen de ruimtes bij de Go Ahead-defensie maar toenemen. In de 52ste minuut was er de uitval die in de Vorentscheidung resulteerde. Rashica brak door op de rechterflank en nadat Van Wolfswinkel de bal miste bij de eerste paal kwam Navarone Foor in balbezit. De aanvallende middenvelder bewaarde het overzicht en plaatste de bal feilloos in de verre hoek: 0-2.

Van enige opluchting leek logischerwijs sprake te zijn bij Vitesse, dat in de laatste twee speelrondes had verloren. De laatste keer dat de Arnhemmers drie keer op rij onderuitgingen, dateert uit februari 2012. Een dergelijke reeks werd zondagmiddag relatief eenvoudig voorkomen. De Koning probeerde de wedstrijd nog wel te kantelen door aanvallers Ludcinio Marengo, Leon de Kogel en Darren Maatsen in te laten vallen.

Het gevaar in de slotfase kwam echter van Vitesse, dat via de sterk spelende Rashica uitliep naar 0-3. De rechtsbuiten ging buitenom bij Marcel Ritzmaier en rondde fraai af met een schot in de bovenhoek. Go Ahead deed nog wel terug, maar de eretreffer van Crowley kwam te laat om de spanning nog terug te brengen. De voor de geblesseerde Eloy Room ingevallen reservedoelman Michael Tørnes zat mis bij een laag schot van de Engelsman, waardoor het 1-3 werd. Daar bleef het bij.

Door de zege klimt Vitesse over FC Twente naar plek zeven. Go Ahead heeft een kans om te ontsnappen uit de degradatiezone laten liggen en staat zestiende.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.