Anticlimax voor Kluivert en co, ongeloof bij Lens

AS Roma is achterop geraakt in de strijd om een plek in de knock-outfase van de Europa League. De rode kaart voor Jeremain Lens bleek de voorbode van het einde aan de Europese aspiraties van Besiktas.

Sporting Braga
3 - 1
Beşiktaş
Beşiktaş

Vol ongeloof keek Jeremain Lens in de 44ste minuut naar de scheidsrechter na zijn actie op João Palhinha. Ook zijn Besiktas-ploeggenoten waren verrast door de beslissing van Gediminas Mazeik, die in een enthousiaste poging de bal te heroveren genoeg aanleiding zag voor een directe rode kaart. Voor de 34-voudig Oranje-international was het de eerste keer dat hij in clubverband van het veld werd gestuurd met rood. Bij het Nederlands elftal had hij in 2013 in het oefenduel met Colombia de primeur.

De uitsluiting van Lens maakte het voor Besiktas onmogelijk om met een positief resultaat uit Portugal terug te keren. De Turkse formatie keek op het moment van de rode kaart tegen een 2-1 achterstand aan door twee goals van Paulinho. Tyler Boyd had gescoord namens Besiktas, dat met een man minder in de slotfase ook nog een derde treffer (Eduardo) moest incasseren. De Turken kunnen door de nederlaag een plaats in de knockout-fase vergeten.

Gent

VfL Wolfsburg vergooide twee weken geleden bij AA Gent een ogenschijnlijk zekere zege. Het punt voelde als een nederlaag. Roman Yaremchuk was toen met twee goals de beul voor Wout Weghorst en co. Ook in de Volkswagen Arena deed de Oekraïense aanvaller de Duitse formatie pijn. Met een ongelukkige rol voor Jeffrey Bruma als aangever – hij kopte de bal precies voor de voeten van Yaremchuk – kwam kort na rust de gelijkmaker op het scorebord. Laurent Delpoitre vergrootte het leed van VfL Wolfsburg, dat de jacht op de gelijkmaker kon eindigen na de 1-3 van Michael Ngadeu-Ngadjui. Door het resultaat staat Wolfsburg als nummer twee drie punten achter op koploper Gent.