Ankaragücü brengt Mansiz weer tot leven

Ilhan Mansiz heeft een nieuwe club gevonden. De Turkse aanvaller tekende voor een jaar bij Ankaragücü, waar hij uit een diep dal hoopt te kruipen.

Ankaragücü brengt Mansiz weer tot leven

'Ik heb anderhalf jaar zonder voetbal doorgebracht, maar nu heb ik eindelijk het juiste adres gevonden. Ik heb het gevoel dat ik opnieuw ben geboren', legde de 29-jarige technicus uit in Fanatik. 'Mijn doel is om weer opgeroepen te worden voor het nationale elftal.'

Ilhan Mansiz speelde sinds begin 2004 door tal van knieblessures en operaties maar vier wedstrijden. Slechts drie keer kwam hij in actie voor zijn Japanse werkgever Vissel Kobe. In Duitsland had hij bij Hertha BSC nog minder succes. De hoofdmacht bleek onbereikbaar, waarna hij één keer uitkwam voor de amateurs van de club uit Berlijn.

Drie jaar geleden beleefde Ilhan zijn beste periode. Na een prima seizoen bij Besiktas, waar hij er 21 maakte, speelde hij zich in de kijker op het WK 2002. De vaardige Turk vestigde alle aandacht op zich door Roberto Carlos te dollen met een straatvoetbalactie in het groepsduel met Brazilië.

Bekijk hier al onze video's