Anita na unieke kopgoal: 'Altijd lekker om als ex-Ajacied in De Kuip te scoren'

Reacties

Vurnon Anita was zaterdagavond een opvallende doelpuntenmaker voor RKC Waalwijk tegen Feyenoord. Met zijn eerste officiële kopdoelpunt had hij een grote bijdrage in de stunt van de Brabanders in De Kuip. Anita en ook trainer Joseph Oosting toonden zich meer dan tevreden met een punt.

Anita na unieke kopgoal: 'Altijd lekker om als ex-Ajacied in De Kuip te scoren'
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 2
RKC Waalwijk
RKC Waalwijk

'We wisten vooraf dat het een moeilijke wedstijd zou worden voor ons', zei Anita direct na de wedstrijd tegen ESPN. 'Feyenoord heeft een heel goede ploeg, maar aan de andere kant vormen wij een stugge ploeg om tegen te spelen. Ik denk dat het voor veel tegenstanders lastig is om tegen ons erdoorheen te komen. Net als tegen FC Utrecht ging het aardig en we probeerden er op de counter snel uit te komen.'

Anita (32) maakte voor het eerst in zijn carrière een kopdoelpunt. 'Nee, ik heb nog nooit eerder met mijn hoofd gescoord. Zelfs niet op de training', grapte de voormalig speler van Ajax, Newcastle United, Leeds United, Willem II en CSKA Sofia. Dat Anita zijn primeur beleefde tegen Feyenoord maakte het voor hem extra speciaal: 'Als ex-Ajacied is het altijd lekker om in De Kuip te scoren.'

Feestelijke afsluiting
Trainer Oosting toonde zich gelukkig met de 2-2 in Rotterdam-Zuid. 'De eerste tien minuten hadden we het wel heel lastig, maar daarna konden we ook bij vlagen van kant naar kant spelen. Die kopgoal van Vurnon kwam zo vlak voor rust op een heel prettig moment. Het doet dan toch wel iets met je als je met 1-2 de rust in gaat tegen Feyenoord. We hadden een plan en ik zag dat iedereen erin geloofde. Dat is prettig', aldus Oosting.

Jens Odgaard was met een doelpunt een assist van grote waarde voor RKC. 'Jens is heel balvast. De een noemt hem een opportunist, de ander een stilist. Jens is iemand die graag zijn eigen assist wil geven, hij heeft een geweldige dribbel. Daar zit soms wat risico in, maar voor ons is hij een plus-speler. Ik zeg altijd wel tegen hem: een spits moet leven van goals. Dat moet nog groeien bij hem: iedere wedstrijd er alles aan doen om te scoren', vertelde Oosting, die na afloop met een biertje het gelijkspel vierde. 'Ik kreeg een biertje in mijn handen gedrukt van een mevrouw, dan drink ik die op. Ja, die smaakt na zo'n resultaat prima', grapte de gelukkige coach van RKC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.