Anita maakt eerste speelminuten bij RKC, het wachten is op Van der Wiel

RKC Waalwijk heeft in zijn tweede wedstrijd van de voorbereiding met 4-2 verloren van Almere City. Vurnon Anita maakte zijn eerste speelminuten in de ploeg van Fred Grim.

© RKC Waalwijk

Woensdag werd bekend dat de 31-jarige Anita, clubloos sinds zijn vertrek bij CSKA Sofia, zich mag laten zien op de trainingen bij RKC. Twee dagen later maakte hij als invaller direct zijn officieuze debuut. Gregory van der Wiel, een andere bekende proefspeler bij RKC, was er nog niet bij: de rechtsback is nog niet wedstrijdfit.

Anita kwam na rust in de ploeg bij RKC en op dat moment stond het 1-1. Almere was op voorsprong gekomen via een rake kopbal van Thomas Verheydt en kort voor rust werkte Nando Nöstlinger de gelijkmaker binnen. De tweede helft begon met een kwartier, vervolgens was er een nieuwe rustperiode, en werd de wedstrijd afgemaakt met 45 minuten. In het eerste kwartier na de 'echte' rust schoot Anas Tahiri RKC aan de leiding.

De ploeg van Grim wist deze marge niet te verdedigen. Mees Kaandorp bracht het evenwicht terug in de score en kort na zijn goal, de 2-2, liet Anita zich weer vervangen. De middenvelder speelde zo een halfuur bij zijn RKC-vuurdoop. Vanaf de kant zag Anita hoe Almere op voorsprong kwam via een intikker van Shayon Harrison en hoe Kaandorp met zijn tweede van de avond voor de 4-2 zorgde. Dat bleek de beslissing te zijn.