Angstig Heracles zakt door het ijs: 'Ik ben ook geen wonderdokter'

Reacties

Interim-trainer René Kolmschot zoekt naar verklaringen voor de beschamende 3-0 nederlaag van Heracles Almelo tegen Excelsior. De clubicoon kan achteraf nauwelijks bevatten hoe zijn ploeg zo door het ijs kon zakken in Kralingen.

Angstig Heracles zakt door het ijs: 'Ik ben ook geen wonderdokter'
© Pro Shots
Excelsior
Excelsior
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Kolmschot kwam maandag voor de groep te staan, omdat hoofdtrainer Frank Wormuth werd ontslagen. De club beoogde een schokeffect teweeg te brengen, maar het optreden van Heracles bij Excelsior was vooral schokkend slecht. 'Je ziet dat we een broos elftal zijn, de verklaring voor onze zwakke start is dat we vooral te ver uit elkaar voetballen. Waar komt dat door? Angst?', denkt Kolmschot hardop na.

'We hadden gehoopt dat we dat een beetje weg zouden krijgen, maar dat is niet gelukt. Dan kom je achter, dat helpt natuurlijk ook niet voor het zelfvertrouwen. Op een gegeven moment komen we er beter in en denk je dat we het nog kunnen rechtzetten. Maar na die 2-0 zie je pas écht hoe broos we zijn. Dan valt ook nog die 3-0. Dat was wel een enorme klap. 2-0 was nog te corrigeren thuis, nu wordt het wel heel moeilijk', aldus Kolmschot.

'De jongens hebben zó veel tegenslagen gehad, dat die angst wel te begrijpen is. Het zijn mensen, geen robots.' Hoe heeft hij geprobeerd die angst weg te nemen? 'Door veel met de jongens te praten en ze vertrouwen te geven, meer kun je in zo weinig tijd ook niet doen. Ik ben ook geen wonderdokter', zegt Kolmschot, clubman in hart en nieren. Het doet hem dan ook veel om Heracles zo te zien worstelen.

'Dit doet heel veel pijn. Als je naar de supporters kijkt, dan doet dat zeer. We geven met z'n allen hart en ziel. De supporters komen ook naar elke wedstrijd, terwijl we uit toch niet zo goed zijn geweest dit seizoen. Dat ze er elke keer zijn en zingen, dan voelt het alsof we ze tekort doen. Maar we moeten met elkaar blijven geloven. Voetbal is een raar spelletje. Als we thuis vroeg de 1-0 maken, kan het ook gaan spoken. Daar houd ik me aan vast.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.