Angers houdt koploper PSG op een gelijkspel

Voor de derde keer dit seizoen is Paris Saint-Germain tegen puntenverlies aangelopen in de Ligue 1. Op bezoek bij revelatie Angers bleef het 0-0.

Zonder de geblesseerde Gregory van der Wiel ging PSG op bezoek in Stade Jean Bouin, waar Zlatan Ibrahimovic in eerste instantie rust kreeg bij de koploper. Angers bezette na vijftien wedstrijden de derde plaats, terwijl het vorig seizoen als nummer drie van de Ligue 2 naar het hoogste niveau promoveerde.

Ook tegen PSG hield Angers knap stand. De bezoekers hadden weliswaar veel balbezit, maar alleen voor rust kwam de ploeg van trainer Stéphane Moulin twee keer in de problemen. De paal stond een achterstand in de weg. In de tweede helft was PSG zelden gevaarlijk. Ook niet toen Ibrahimovic in de 72ste minuut binnen de lijnen kwam. Het bleef 0-0 tussen de promovendus en de regerend kampioen.

Door het doelpuntloze gelijkspel kwam er een einde aan de reeks van negen overwinningen op rij van Paris Saint-Germain in de competitie. Desondanks blijft de ploeg van trainer Laurent Blanc koploper met 42 punten uit zestien wedstrijden. Angers is met vijftien punten minder de trotse nummer drie.