Anekdote uit Spurs-kleedkamer: 'Kane ging uit zijn dak tijdens rust Ajax-uit'

Reacties

Harry Kane kwam niet binnen de lijnen vier jaar geleden tegen Ajax. Maar de spits speelde op de memorabele avond van Tottenham Hotspur een cruciale rol.

Anekdote uit Spurs-kleedkamer: 'Kane ging uit zijn dak tijdens rust Ajax-uit'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
2 - 3
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur beleefde vier jaar geleden in de Johan Cruijff Arena een van de meest memorabele wedstrijden in de clubhistorie. Ajax wordt niet graag herinnerd aan die dramatische avond in Amsterdam, waar de zeker lijkende finaleplaats in extremis door de vingers glipte.

Na 45 minuten keek Tottenham nog tegen de uitschakeling aan, met een 2-0 achterstand na de 1-0 nederlaag in de heenwedstrijd. Hoewel Kane door een blessure moest toekijken, speelde hij een cruciale rol in de wederopstanding van de Londense ploeg.

Althans, Kieran Trippier wijst vier jaar na dato op de cruciale bijdrage van de spits in de kleedkamer tijdens de rust. 'Hij was niet blij', haalde de back terug in de The High Performance Podcast met gevoel voor understatement. 'Ik heb hem nooit uit zijn dak zien gaan in zijn carrière, maar hij was nu echt niet blij.'

Kane gaf Tottenham de noodzakelijke inspiratie, zo vertelde Trippier. Zijn woorden lieten niets te raden over. De anders zo rustige spits was woest en liet dat ook blijken in de kleedkamer. 'Hij is een leider. Soms is hij stil en zo. Maar als hij spreekt, dan luister je. Kane is geen type Roy Keane, hij zal niet tegen je schreeuwen. Maar als er wat moet worden gezegd, dan zegt hij het.'

En dat deed Kane op die bewuste avond in Amsterdam, waar door de late treffer van Lucas Moura niet Ajax maar Tottenham Hotspur naar de finale ging van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.