Anderlecht speelt blufpoker: onrealistische prijzen als afschrikmiddel

Reacties

Voor het eerst sinds 2014 kroonde Anderlecht zich vorige maand weer tot kampioen van België, maar dat leek ook meteen de start van een uittocht. De club uit Brussel wil na Youri Tielemans niemand meer kwijt.

Anderlecht speelt blufpoker: onrealistische prijzen als afschrikmiddel

Anderlecht verkocht Tielemans voor 25 miljoen euro aan AS Monaco. Nooit eerder werd er zo veel betaald voor een speler uit de Eerste Klasse. De recordkampioen is verzekerd van een vergelijkbaar bedrag voor deelname aan de Champions League, waardoor manager Herman Van Holsbeeck besloten heeft alleen nog maar de hoofdprijs te vragen. Vooralsnog werkt dat. De geïnteresseerde clubs hebben zich laten afschrikken, weet Het Nieuwsblad.

Met name Leander Dendoncker (foto) is gewild. Atlético Madrid en Everton zouden de 22-jarige middenvelder graag inlijven, maar Anderlecht wenst niet mee te werken. Alleen als er 38 miljoen euro wordt betaald, laat Paars-Wit het toptalent gaan. En dat terwijl de club weet dat de werkelijke transferwaarde zo'n vijftien miljoen euro lager ligt.

En rond Sofiane Hanni speelt Van Holsbeeck helemaal blufpoker. Een jaar geleden kwam de Algerijn voor drie miljoen euro over van KV Mechelen, maar toen een Duitse club zich recent meldde in Brussel kreeg die te horen dat de 26-jarige spelmaker minimaal 25 miljoen euro moet opleveren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.