Anderlecht ontslaat trainer na bizarre chaos: Nederlander aan het roer

Reacties

Felice Mazzù is ontslagen als trainer van Anderlecht. De Belgische oefenmeester werd op de ochtend na de ongeregeldheden in Luik aan de kant gezet bij de topclub. Een gevolg van de teleurstellende prestaties. De Nederlander Robin Veldman wordt interim-trainer.

Anderlecht ontslaat trainer na bizarre chaos: Nederlander aan het roer
Standard Luik
Standard Luik
Awarded
Anderlecht
Anderlecht

Pas sinds deze zomer stond Mazzù aan het roer bij de Brusselse club. Na een uitermate succesvol dienstverband bij Union Sint-Gillis leek Anderlecht met de ervaren oefenmeester een uitstekende opvolger te hebben gevonden voor de naar Burnley vertrokken Vincent Kompany. Uiteindelijk bleek het toch niet zo'n geweldige match te zijn.

Anderlecht begon het seizoen nog voortvarend. De eerste drie wedstrijden pakte het onder het bewind van Mazzù nog negen punten. Daarnaast imponeerde de topclub bij vlagen. Al snel kreeg Mazzù echter te maken met tegenwind. De tien wedstrijden die volgden, waren minder succesvol dan het begin. Nog maar twee keer kon Anderlecht winnen. Liefst zeven keer ging de ploeg onderuit. Dat gebeurde ook in alle toppers. Tegen Union, KAA Gent en Club Brugge trok Anderlecht aan het kortste eind.

Dat leek ook zondag tegen Standard te gebeuren, maar na de derde goal van de rivaal ontspoorde het volledig in het stadion. De wedstrijd werd vanwege het wangedrag van de meegereisde aanhang van Anderlecht gestaakt en een reglementaire 5-0 nederlaag was het besluit. Net als het afscheid van Mazzù, waar nog dezelfde avond een besluit over werd genomen. Hij moest zich maandagochtend melden bij de clubleiding en kreeg te horen wat al publiek geheim was: zijn dienstverband zit er op.

Veldman neemt voorlopig de honneurs waar. De 36-jarige oefenmeester kwam een jaar geleden over uit de jeugdopleiding van Ajax. Daar was hij vier jaar werkzaam nadat hij weggeplukt werd bij SC Heerenveen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.