Anderlecht knokt zich tegen Club terug na achterstand

De Belgische topper tussen Anderlecht en Club Brugge is zondagavond geëindigd in 2-2. Het duel tussen de twee rivalen kende twee verschillende gezichten.

In de eerste 35 minuten was de bezoekende ploeg van trainer Adrie Koster (foto) heer en meester, kort voor rust knokte Anderlecht zich echter terug na een 2-0 achterstand. In het tweede bedrijf had de thuisploeg een licht overwicht, maar werd er niet meer gescoord.

Wilfried Dalmat maakte na ruim een kwartier spelen de openingstreffer. Hij reageerde attent nadat Brugge-goalie Silvio Proto een knal van Ivan Perisic niet kon klemmen: 0-1. Zes minuten later stond ook de tweede treffer voor Club Brugge op het scorebord. Karel Geraerts was het eindstation na een prachtige aanval waarbij Peter van der Heyden prima voorbereind werk verrichtte.

Tien minuten voor de rust liet Blauw-Zwart Anderlecht ontsnappen aan een zekere nederlaag. Een corner werd ingekopt door Roland Juhász. Die treffer bleek de inleiding voor een opleving van de thuisploeg. Romelu Lukaku zorgde twee minuten later voor de gelijkmaker. De jonge spits omspeelde op slag van rust doelman Geert de Vlieger en schoof binnen.

In de tweede helft ging het spel op en neer en had Anderlecht een licht overwicht. Gescoord werd er niet meer, waardoor Anderlecht de achterstand op koploper Racing Genk verkleinde naar twee punten. Brugge staat nog steeds in de middenmoot (negende plaats).

Aan de zijde van de thuisploeg moest Mbark Boussoufa vanwege een blessure verstek laten gaan. Bij de bezoekers haakte verdediger Ryan Donk kort voor aanvang af met een enkelkwetsuur. Foto: VI Images