Anderlecht grijpt hard in: Arnesen ontslagen, technische staf op de schop

Reacties

Anderlecht heeft na de dramatische seizoenstart snoeihard ingegrepen. De ervaren Franky Vercauteren (in het verleden al speler én trainer van de club) is als hoofdcoach toegevoegd aan de technische staf. Tegelijkertijd is het onmiddellijke vertrek van technisch directeur Frank Arnesen officieel gemaakt.

Anderlecht grijpt hard in: Arnesen ontslagen, technische staf op de schop
© Pro Shots

Anderlecht stelde deze zomer Vincent Kompany aan als speler/trainer, de verdediger kreeg Simon Davies als stroman aan zijn zijde. Paars-Wit begon echter verschrikkelijk aan het seizoen, waarna besloten werd dat Kompany een stapje terug zou doen en wat meer in de luwte zou gaan werken. De prestaties werden echter niet beter, waardoor Belgische media vorige week al aankondigden dat er slachtoffers zouden gaan vallen bij de gevallen grootmacht.

Dat is donderdagmiddag ook daadwerkelijk gebeurd. De 62-jarige ex-bondscoach en -international Vercauteren is de nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht, al meldt de club dat Kompany als speler/trainer 'de playstyle en voetbalvisie van Anderlecht blijft belichamen'. De eindverantwoordelijkheid op wedstrijddagen ligt echter bij Vercauteren (in 2006 en 2007 als trainer landskampioen met Anderlecht), die tevens als klankbord zal fungeren voor 'de vele uitdagingen van' het project van Kompany. Overigens blijft Davies óók aan, als veldtrainer.

Afscheid
Daarnaast is door Anderlecht besloten om per direct afscheid te nemen van technisch directeur Arnesen, iets wat eerder op de dag al officieus bekend werd. 'We bedanken Frank uiteraard voor alles wat hij ons heeft bijgebracht en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière', zo luidt het korte statement over zijn vertrek.

Bij Anderlecht spelen momenteel drie Nederlanders: Philippe Sandler, Derrick Luckassen en Michel Vlap. Na negen speelronden bezet de ploeg van Kompany de dertiende plek in de Jupiler Pro League. Vrijdag wacht het uitduel met Sporting Charleroi. Dan neemt overigens Jonas De Roeck (assistent-trainer) de honneurs als hoofdtrainer waar. Vercauteren neemt eerst nog afscheid bij OH Leuven, waar hij nu adviseur is, en begint volgende week aan zijn nieuwe klus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.