Persoonlijk leed slechts bijzaak voor Kompany na zware bevalling Anderlecht

Reacties

Anderlecht heeft in het Belgische bekertoernooi met de grootste moeite gewonnen van het Beerschot van Stijn Vreven. Het was een meer dan spectaculaire wedstrijd in het Olympisch Stadion, met vijf goals, rood voor Derrick Luckassen en een nieuwe blessure voor speler-trainer Vincent Kompany.

Persoonlijk leed slechts bijzaak voor Kompany na zware bevalling Anderlecht

De druk stond er vol op bij Anderlecht na de dramatische prestaties in de voorbije weken. Ging het tegen Beerschot opnieuw mis, dan zou iemand geslachtofferd worden, zo was de verwachting in Belgische media. Het krediet van Kompany is nog groot, maar technisch directeur Frank Arnesen en assistent-coach Simon Davies – de stroman van Kompany – zouden in de gevarenzone verkeren.

Daarom moet de schrik bij die twee toch ook groot zijn geweest toen de gevallen topclub in de twintigste minuut opnieuw een klap kreeg. Raphael Holzhauser bracht het thuispubliek in extase. Doelman Hendrik Van Crombrugge zat mede door de drukte voor hem flink mis.

Kon het nog erger voor Anderlecht? Voor Kompany in ieder geval wel. De stress leek vat te hebben gekregen op zijn toch al blessuregevoelige lichaam. De speler-trainer herstelde vier weken van een hamstringblessure, maakte tegen Beerschot zijn rentree en viel kort na de 1-0 geblesseerd uit met een nieuwe spierkwetsuur.

Goal Nasri
Anderlecht, waar Luckassen, Philippe Sandler en Michel Vlap een basisplaats hadden, krabbelde daarna wel op. Samir Nasri toonde vlak voor rust zijn klasse door uit een voorzet fraai te scoren. Paars-wit probeerde door te drukken en dat lukte lange tijd niet. Het was een volgend bewijs dat er nog veel werk aan de winkel is bij Anderlecht. De Antwerpenaren leken in de 79ste minuut uiteindelijk door de hoeven te zakken, toen ze inmiddels al met tien man stonden door rood voor Jorn van Camp. Pierre Bourdin was met een eigen doelpunt de schlemiel: 1-2.

Passend voor de reeks van Anderlecht hield het die voorsprong niet vast. Loris Brogno (ex-Sparta) viel in en maakte vrijwel direct na zijn entree de 2-2. Het werd nog erger voor Anderlecht. Luckassen werd in de 92ste minuut op snelheid geklopt, trok aan de noodrem en kreeg direct rood. Het dolende Anderlecht trok in de verlenging uiteindelijk wel aan het langste eind. Isaac Thelin zorgde met de 2-3 in de 109de minuut voor grote opluchting.

De o zo moeizame zege op Beerschot is voor Anderlecht nog zeker niet genoeg om de crisis te bezweren. De equipe van Kompany staat na acht speelronden slechts dertiende in de Jupiler Pro League. In het bekertoernooi is de club nu wel door naar de achtste finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.