Anderlecht gaat na ruim honderd jaar verhuizen

Reacties

Brussel krijgt een nieuw voetbalstadion, dat op tijd klaar is voor het EK in 2020. Anderlecht wordt in elk geval de vaste bespeler van het Eurostadion.

Anderlecht gaat na ruim honderd jaar verhuizen

Het nieuwe onderkomen van Anderlecht biedt plaats aan ruim zestigduizend toeschouwers, ruim drie keer zoveel als het verouderde Constant Vanden Stockstadion (foto) tijdens Europese duels mag herbergen wegens de strenge veiligheidseisen. De voetbaltempel moet vanaf seizoen 2019/20 in gebruik worden genomen door de paarswitten. Zaterdag bereikten de betrokken partijen een akkoord.

Voor het EK in 2020 weet Brussel zich als speelstad al verzekerd van drie poulewedstrijden en een achtste finaleduel. Met het Eurostadion hoopt de stad ook mee te dingen naar de openingswedstrijd van het toernooi.

Het is nog niet bekend of de Rode Duivels ook gebruik gaan maken van het nieuwe bouwwerk. De Belgische voetbalbond neemt daar later een beslissing over, maar dat lijkt een formaliteit. Op dit moment spelen de Rode Duivels hun thuiswedstrijden in het Koning Boudewijnstadion. Anderlecht speelt sinds 1917 op de huidige locatie in het Astridpark.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.