Nederland stelt zich kandidaat voor EK vrouwen in 2017

Reacties

De KNVB heeft Nederland vrijdag bij de UEFA officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het EK voetbal voor vrouwen in 2017.

Nederland stelt zich kandidaat voor EK vrouwen in 2017

De KNVB heeft Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Tilburg, Utrecht en Rotterdam (Het Kasteel) aangewezen als speelsteden, mocht de UEFA de organisatie van het toernooi - dat in principe van 16 juli tot 6 augustus gespeeld zal worden - inderdaad aan Nederland toekennen. De beslissing daarover valt begin december.

'Voor het Nederlandse voetbal zou het fantastisch zijn als we na Euro 2020 ook Euro 2017 naar Nederland kunnen halen', reageert directeur betaald voetbal Bert van Oostveen van de KNVB. 'Gezien de ontwikkeling van het meisjes- en vrouwenvoetbal is dit hét moment voor een eindtoernooi van ons vrouwenelftal in eigen land. Het is een enorme stimulans voor de ontwikkeling en erkenning van het Nederlandse vrouwenvoetbal, zowel in de top als in de breedte.'

Aan het EK voor vrouwen doen in totaal zestien landen mee, het gastland is daarbij automatisch geplaatst. Mits Nederland organisator wordt, zal de finale van het EK in Enschede gespeeld worden. Breda en Enschede zijn dan het decor voor de halve finales, de kwartfinales worden afgewerkt in Breda, Deventer, Rotterdam en Tilburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.