Anderlecht beloont Rutten-oogappel Verschaeren

Reacties

Yari Verschaeren heeft zijn contract bij Anderlecht verlengd. Daarmee beloont Paars-Wit het zeventienjarige toptalent voor zijn doorbraak, het oogappeltje van trainer Fred Rutten ligt nu vast tot medio 2022.

Anderlecht beloont Rutten-oogappel Verschaeren

Verschaeren geldt bij Anderlecht als een van de grootste talenten uit de clubgeschiedenis. Het was toenmalig trainer Hein Vanhaezebrouck die de spelmaker op 25 november 2018 liet debuteren in het eerste elftal van Anderlecht en hem daarna nog een paar invalbeurten gunde, maar het was diens opvolger Rutten die aan de basis stond van de échte doorbraak van Verschaeren.

De Nederlandse trainer nam op 27 januari een groot risico door de jongeling in de basis te zetten tegen KAS Eupen, maar Verschaeren beschaamde dat vertrouwen niet. Met een knappe goal zette hij de stand die dag op 1-1, waarna hij ook nog de winnende 2-1 inleidde. Het betekende de definitieve doorbraak van Verschaeren, die sindsdien een zeldzaam lichtpuntje is in een verder moeizaam seizoen.

'De ondertekening van dit contract staat symbool voor het beleid van Anderlecht, een beleid waarin de jeugd een centrale rol speelt', aldus technisch directeur Michael Verschueren. 'We zijn bijzonder blij dat Yari zijn contract heeft verlengd. Het bewijst dat hij gelooft in het plan dat Anderlecht voor hem, en de rest van de jeugd, heeft uitgewerkt.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.