Anderhalve maand na het afscheid is het tijd voor duidelijkheid over Griezmann

Reacties

Barcelona, Paris Saint-Germain, of misschien toch Manchester United? De toekomst van Antoine Griezmann houdt de gemoederen in de buitenlandse sportkranten behoorlijk bezig. In de aankomende dagen lijkt er dan eindelijk duidelijkheid te gaan komen.

Anderhalve maand na het afscheid is het tijd voor duidelijkheid over Griezmann

Griezmann kondigde al anderhalve maand geleden, op 14 mei, zijn afscheid bij Atlético Madrid aan. De 28-jarige Fransman bedankte de supporters voor vijf geweldige jaren en vertelde dat hij een nieuwe uitdaging gaat opzoeken. Dat nog altijd niet duidelijk is waar Griezmann zijn loopbaan gaat vervolgen, heeft te maken met een clausule die in zijn doorlopende contract staat. Op maandag 1 juli, morgen dus, daalt de afkoopsom van de aanvaller van 200 naar 120 miljoen euro.

Spaanse media gaan er al sinds de afscheidsboodschap van Griezmann van uit dat Barcelona dit bedrag op tafel zal gaan leggen. De Catalanen wilden Griezmann vorig jaar al hebben en een transfer leek toen ook lange tijd in de maak. In de merkwaardige documentaire La Decisión, nota bene geproduceerd door de filmmaatschappij die door Barcelona-verdediger Gerard Piqué werd opgericht, kondigde de kersverse wereldkampioen echter aan dat hij Atlético toch trouw zou blijven. Daar stond een behoorlijke salarisverhoging tegenover.

Barcelona maakte zich behoorlijk kwaad om de afwijziging van Griezmann, maar zou nu alsnog met de Fransman in het huwelijksbootje willen stappen. De aanvaller kan in Camp Nou een droomvoorhoede gaan vormen met Lionel Messi en Luis Suárez en zou laatstgenoemde, die inmiddels 32 jaar oud is, op den duur kunnen opvolgen in de punt van de aanval. Atlético-directeur Miguel Ángel Gil Marín liet eerder deze maand weten dat hij geen twijfel heeft: 'Ik weet al sinds maart dat hij naar Barcelona vertrekt', stelde de bestuurder tijdens een stierenvechtevenement in Madrid.

De Spaanse miljoenentransfer leek zo een zekerheid te zijn, maar berichten over de belangstelling van Barcelona voor een hernieuwde samenwerking met Neymar zorgden toch weer voor vraagtekens. Bovendien beweerden kwade tongen dat een deel van de Barcelona-kleedkamer heeft laten weten dat zij de komst van Griezmann absoluut niet ziet zitten. En zo was er in de tabloids toch weer ruimte om Griezmann aan andere clubs te linken. Paris Saint-Germain en Manchester United zouden ook nog in de race zijn.

Wat is nu de stand van zaken? De buitenlandse sportmedia weten het ook niet precies en schrijven, bij gebrek aan nieuws over de situatie, haast iedere dag iets anders. AS pakt zondag groots uit met het bericht dat het toch echt Barcelona gaat worden en dat de kampioen van Spanje de komst van Griezmann al maandag zal gaan aankondigen. Mocht dat kloppen, dan wordt Griezmann na Frenkie de Jong (75 miljoen euro), Neto (35 miljoen) en Emerson (12 miljoen) de vierde zomeraanwinst van de Catalanen.

De Griezmann-soap nadert zijn einde. Anderhalve maand na de afscheidsboodschap is het nu echt tijd voor duidelijkheid. Dat vindt de speler zelf overigens ook: 'Ik weet dat veel mensen willen weten waar ik ga spelen, maar ik wil jullie graag vragen om een beetje geduld op te brengen', zei hij eerder deze maand. 'Zoals ik al vaker heb gezegd, ik weet waar ik volgend seizoen wil spelen. Ik begin ook ongeduldig te worden en wil graag duidelijkheid geven.'

'Neymar, Griezmann, Messi, Frenkie en Suárez in één elftal?'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.