Ancelotti zet zwak presterende Pickford publiekelijk onder druk

Reacties

Jordan Pickford is door Carlo Ancelotti op het hart gedrukt beter voor de dag te komen. De doelman van Everton weet wat hem te doen staat.

Ancelotti zet zwak presterende Pickford publiekelijk onder druk
© Pro Shots
Everton
Everton
1 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Na de collectieve slechte beurt bij Wolverhampton Wanderers verwacht Ancelotti donderdag een reactie van zijn spelers tegen Aston Villa. De Italiaan nam zijn eerste keuze Pickford daarbij apart.

De Engelse international hoeft vanwege de absentie van mogelijke vervangers niet te vrezen voor zijn plaats onder de lat. Maarten Stekelenburg gaat terug naar Ajax, terwijl Jonas Lössl op huurbasis uitkomt voor Huddersfield Town. 'Ik weet niet of hij concurrentie nodig heeft, ik weet wel dat hij het niet goed doet', gaf Ancelotti uitleg over het onderhoud met zijn doelman.

De slechte vorm van Pickford, die qua reddingpercentage tot de minste keepers van de Premier League behoort, is de bron van zorg. 'Er is absoluut geen probleem. Maar met zijn kwaliteiten moet hij het beter doen. Daarmee was hij het eens', aldus Ancelotti. 'Hij heeft de kwaliteiten en het juiste karakter, maar ik heb hem wel gezegd dat hij beter voor de dag moet komen.'

Ancelotti heeft al zijn spelers deze week gewezen op de beroerde prestaties van de laatste drie duels. 'De laatste dagen hebben we de focus gelegd op de houding. Op de training heb ik een andere houding gezien en ik hoop dat het donderdag ook zo zal zijn op het veld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.