Is dit de toekomstige nummer één van Engeland en Man Utd?

Reacties

Hij wordt al getipt als de eerste keeper van Engeland en moet op termijn ook het doel van Manchester United verdedigen. Nu staat Dean Henderson nog onder contract bij Sheffield United, maar manager Chris Wilder twijfelt er niet aan dat de 23-jarige goalie binnen afzienbare tijd terugkeert naar Old Trafford.

Is dit de toekomstige nummer één van Engeland en Man Utd?
© Pro Shots

De Premier League-sensatie huurt Henderson dit seizoen voor het tweede jaar op rij van United. Zijn uitstekende prestaties op Bramall Lane zorgden er al voor dat de discussie over de plek onder de Engelse lat weer op gang kwam. Kenners meenden dat Everton-doelman Jordan Pickford, zelf ook nog maar 26, zijn langste tijd alweer gehad heeft en dat bondscoach Gareth Southgate niet langer om Henderson heen kon.

Het door Manchester United opgeleide keeperstalent werd in oktober weliswaar bij de selectie gehaald, maar zijn debuut heeft Henderson nog niet gemaakt. Een kwestie van tijd, aldus Wilder. De manager van Sheffield is er van overtuigd dat hij de toekomstige nummer 1 van Engeland wordt. 'Ja, honderd procent. Hij is nog jong, maar heeft charisma. En het belangrijkste is dat hij ook mentaal sterk is. Ik weet zeker dat het hem lukt.'

Juist dankzij die mentale kwaliteiten heeft Henderson volgens de buitenwacht in Engeland een streepje voor op Pickford, die tijdens het WK in 2018 nog de nationale held werd dankzij de gewonnen penaltyserie tegen Colombia. Maar ook United zit met een dilemma, nu de 23-jarige doelman zich uitstekend heeft gemanifesteerd in zijn eerste Premier League-jaar. Verdient Henderson nu al de voorkeur boven de zeker niet foutloze David de Gea?

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wilder twijfelt er niet aan dat Henderson op termijn de eerste keeper wordt van Manchester United, de vraag is vooral hoe snel dat realiteit wordt. De Gea verlengde vorig jaar zijn contract immers nog tot medio 2023 en is nog altijd pas 29 jaar. Tegelijkertijd heeft de Spanjaard wel eens betere periodes gekend. Henderson zou dan ook al hebben laten weten alleen te willen terugkeren naar Old Trafford als hij eerste keus wordt.

Zo likete hij op Twitter al eens een post die suggereerde dat De Gea zijn plek onder de lat aan hem zou verliezen. Henderson zal manager Ole Gunnar Solskjaer er van moeten overtuigen dat hij er klaar voor is. En anders neemt Wilder hem graag nog een seizoen onder zijn hoede bij Sheffield. Precies zoals de keeper zelf ook al stelde, mocht er op Old Trafford nog geen plek voor hem zijn. 'Dan bewijs ik daar aan Man Utd wat ze missen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.