Ancelotti zegt klaar te zijn na aanschaf Zhirkov

Yuri Zhirkov is waarschijnlijk de enige grote aankoop van Chelsea voor het nieuwe seizoen. Coach Carlo Ancelotti bevestigde maandagochtend de komst van de Russische international.

Ancelotti zegt klaar te zijn na aanschaf Zhirkov

Even later bevestigden The Blues via de clubsite dat Chelsea en CSKA Moskou tot een akkoord waren gekomen over de transfervergoeding van naar verluidt twintig miljoen euro.
De 25-jarige linksback ondergaat maandag een medische keuring én moet zelf nog tot een akkoord komen met de Londense club.

Voor Ancelotti is Zhirkov de eerste grote aanwinst, nadat eerder reservedoelman Ross Turnbull en talent Daniel Sturridge waren vastgelegd. 'Ik weet veel van Zhirkov, niet zo veel van Sturridge en Turnbull', bekende de Italiaanse trainer. 'Ik denk niet dat er nog meer veranderingen zullen zijn, want Chelsea heeft nu al een geweldige ploeg.'

Zhirkov maakte de laatste jaren indruk bij CSKA en de Russische nationale ploeg. De 31-voudig international viel op met zijn aanvallende impulsen over de linkerflank. Hij was bezig aan zijn zesde seizoen in dienst van de club, waarmee hij in 2005 de
UEFA Cup veroverde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen