Ancelotti verdedigt Vinícius: 'Men moet zijn houding richting hem veranderen'

Reacties

Carlo Ancelotti heeft het op zijn persconferentie van zaterdag opgenomen voor Vinícius Júnior, die in de ogen van de Real Madrid-trainer zowel op als buiten het veld veel te hard wordt aangepakt. Volgens Ancelotti is de kritiek die Vinícius krijgt oneerlijk.

Ancelotti verdedigt Vinícius: 'Men moet zijn houding richting hem veranderen'
© RTL
Real Madrid
Real Madrid
1 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

Real Madrid plaatste zich midweeks voor de kwartfinales van de Champions League, door RB Leipzig van zich af te schudden. Vinícius kreeg het in de thuiswedstrijd tegen de Duitsers aan de stok met Willi Orban. Hij kegelde zijn tegenstander naar de grond en duwde hem (nadat Orban weer was opgestaan) met twee handen bij de nek weer omver. Dat de Braziliaan daar geen rode kaart voor kreeg, is deze week een veelbesproken gespreksonderwerp geweest.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ancelotti begrijpt niet waarom Vinícius op deze manier onder een vergrootglas wordt gelegd. 'Ik heb eens teruggekeken en ben geen speler tegengekomen die zo vaak wordt gezocht als Vini', zei de Real-coach zaterdag op zijn persconferentie. 'Ze schoppen hem, ze fluiten hem uit, ze beledigen hem… Wat kan hij nog doen? Hij maakt doelpunten en zorgt voor assists.'

'Iedereen moet zijn houding richting Vinícius veranderen', stelde Ancelotti voor. 'Het is nog nooit eerder gebeurd dat een speler met deze kwaliteiten zo wordt aangepakt. In Vallecas ontving hij een karatetrap tegen zijn hoofd en toen werd er niet eens een gele kaart getrokken. Nu vraagt iedereen om een rode kaart vanwege een duwtje tegen Leipzig.'

Voor Leipzig was het erg vervelend dat Vinícius mocht blijven staan, want tien minuten na het opstootje met Orban opende de aanvaller de score. Kort daarna zorgde uitgerekend Orban voor de 1-1, maar na de 0-1 nederlaag in Leipzig was dat voor de Duitsers niet voldoende om in de Champions League actief te blijven.

Real speelt zondag opnieuw een thuiswedstrijd, tegen Celta de Vigo. De ploeg van Ancelotti staat bovenaan in La Liga.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64-39
+25
70
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.