Ancelotti lacht om kritiek op speelstijl Real Madrid tegen City

Reacties

Wordt de Spaanse titelstrijd nog spannend? Die vraag hangt boven de altijd beladen confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona van komende zondag. Richting El Clásico ging het zaterdag echter ook nog over de Champions League-duels van afgelopen week.

Ancelotti lacht om kritiek op speelstijl Real Madrid tegen City
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
3 - 2
Barcelona
Barcelona

Real was daarin succesvol door het uitduel met Manchester City te overleven en zich na penalty's te plaatsen voor de halve finale. Na afloop was er kritiek op de defensieve speelstijl van De Koninklijke, trainer Carlo Ancelotti maakt zich er niet druk om. 'Het verrast me niet. Iedereen mag zijn mening hebben. Voor ons is het duidelijk hoe we moeten spelen. Ik ben nog geen bedroefde fans tegengekomen. Zij zijn blij en ik dus ook', lachte hij.

Ook Xavi wilde de speelstijl van Real niet bekritiseren. 'Madrid moest zichzelf verdedigen tegen City, wat op dit moment het beste team ter wereld is', zei de trainer van Barça tijdens zijn perspraatje. 'Ze moesten verdedigen en dat deden ze erg goed. Ook met deze situaties moet je als ploeg om kunnen gaan en zij weten hoe dat moet. Dat hebben ze ook tegen ons aangetoond. Ze zijn met hun potentie in de aanval dan heel sterk in de omschakeling.'

Zondagavond verwacht Xavi dat Real op eigen veld in de openingsfase vol druk zal zetten in de jacht op de overwinning. Met een zege zou de ploeg van Ancelotti de voorsprong op Barça vergroten tot elf punten, waarmee de titelrace wel is gelopen. 'We zullen heel dapper moeten zijn, dit is de perfecte kans om persoonlijkheid te tonen', weet Xavi. 'Ik denk dat we een goede wedstrijd kunnen spelen en dat we kunnen winnen.'

Mendy & Militão
Ancelotti erkende dat de landstitel bij een overwinning op Barcelona wel heel dicht bij komt. 'Voor ons is dit een kans om La Liga te beslissen, maar we spelen tegen een heel competitief team dat het erg goed doet', zei de Italiaanse coach, die nog niet weet of linksback Ferland Mendy op tijd fit is. De linksback trainde niet mee. Wel is centrumverdediger Eder Militão na lange afwezigheid door een blessure weer klaar voor een basisplaats.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
33
26
6
1
71-22
+49
84
2
Barcelona
33
22
7
4
68-39
+29
73
3
Girona
33
22
5
6
69-40
+29
71
4
Atlético Madrid
33
20
4
9
62-39
+23
64
5
Athletic de Bilbao
33
16
10
7
53-33
+20
58
6
Real Sociedad
33
13
12
8
46-35
+11
51
* Actueel tot en met 3 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.