Ancelotti krijgt goedkeuring van zijn leermeester: 'Hij belde me'

Reacties

Real Madrid krijgt donderdag in het bekerduel met Atlético Madrid geen erehaag van de stadgenoot. Het was in aanloop naar de kraker onderwerp van gesprek in de Spaanse media, maar de trainers van beide teams maken er geen groot punt van.

Ancelotti krijgt goedkeuring van zijn leermeester: 'Hij belde me'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
nv
4 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Real won afgelopen zondag de Spaanse Super Cup door Barcelona in de finale met 4-1 te verslaan. Vorige week woensdag had de bekerwinnaar van vorig seizoen al afgerekend met Atlético in de halve finale (5-3). Zes dagen later staan de twee rivalen in Madrid opnieuw tegenover elkaar, nu in het kader van de achtste finale van de Copa del Rey.

Naar goed gebruik krijgen Spaanse ploegen na het winnen van een prijs in de eerstvolgende wedstrijd vaak een erehaag van de tegenstander, maar Atlético besloot om dit niet te doen. 'We hebben veel respect voor de spelers en de trainers, maar onze eigen mensen staan op de eerste plek. Hen respecteren we ook', verdedigde Simeone die beslissing.

Wel of geen erehaag, Ancelotti maakt zich er niet druk om. 'Iedereen moet doen wat hij zelf wil', reageerde de 64-jarige Italiaan. 'Atleti doet dingen altijd anders en ik wil hier niet betrokken bij raken. Als het aan ons is om die beslissing te nemen, zullen we ook kiezen wat het beste is voor ons', zei de trainer van Real tijdens zijn perspraatje.

Ancelotti greep zondag zijn twaalfde prijs in dienst van De Koninklijke door Barça te verslaan. De positie van Xavi kwam daardoor nog verder onder druk te staan. 'Dit is een heel moeilijk vak. We weten heel goed dat de trainer verantwoordelijk is als er dingen niet goed gaan. Ik hoop dat hij het goed doet. Hij heeft alle tools om zijn werk goed te doen.'

Sacchi
Zelf gaat het Ancelotti bij Real momenteel voor de wind, wat eind vorig jaar werd onderstreept met een nieuw contract tot medio 2026 in het Estadio Santiago Bernabéu. 'Ik geniet van de sfeer in de kleedkamer en binnen de club. Een sterke teamgeest vormt de basis voor het succes. En we spelen goed en solide voetbal met duidelijke ideeën

Die laatste woorden waren overigens niet van hemzelf. Dat vertelde Arrigo Sacchi, zijn oude trainer bij AC Milan, hem. De leermeester van Ancelotti belde hem dinsdag. 'Sacchi vertelde me aan de telefoon: goede sfeer, teamgeest en goed voetbal spelen.' Die drie ingrediënten vormen volgens de Italiaanse legende de basis voor succes. En hij kan het weten.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
36
29
6
1
83-22
+61
93
2
Barcelona
36
24
7
5
74-43
+31
79
3
Girona
36
23
6
7
75-45
+30
75
4
Atlético Madrid
36
23
4
9
67-39
+28
73
5
Athletic de Bilbao
36
17
11
8
58-37
+21
62
6
Real Sociedad
36
15
12
9
49-37
+12
57
* Actueel tot en met 17 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.