Ancelotti: 'Bellingham heeft Kaká-dingen'

Reacties

Na zijn belangrijke rol tegen Napoli in de Champions League is Jude Bellingham klaar om tegen Granada te spelen. De uitblinker van Real Madrid hield wat klachten over aan de wedstrijd, maar is fit, verklaarde trainer Carlo Ancelotti.

Ancelotti: 'Bellingham heeft Kaká-dingen'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Granada
Granada

Op de twintigjarige Bellingham lijkt geen maat te staan. Hij scoorde in LaLiga al elf keer en gaf twee assists, terwijl hij in de Champions League één op één loopt (vier goals en twee assists in vier wedstrijden). Het aantrekken van Bellingham is voor Real Madrid een schot in de roos geweest en Ancelotti beseft dat hij goud in handen heeft.

'Ik heb Cruijff en Zidane zien spelen en ik denk dat Bellingham me net zo verraste als Kaká, toen ik die voor het eerst zag spelen. Hij heeft Kaká-dingen. Zijn aanpassing verloopt bijzonder goed. Het is makkelijk om deze kleedkamer binnen te komen, omdat het egolevel van deze selectie laag is wat betreft nieuwe spelers die naar Real Madrid komen', zei Ancelotti op de persconferentie.

Het ontbreken van Bellingham zou voor Real Madrid een groot gemis zijn. Ancelotti wordt het hele seizoen al geplaagd door blessures, die in zijn ogen een duidelijke oorzaak hebben. 'Blessures zijn een algemeen probleem omdat de kalender erg vol zit. We moeten volhouden en de spelers die wat minder speeltijd hebben gehad, kunnen opstaan. Ik weet niet of we in januari of februari een dip krijgen. In voetbal kan alles gebeuren en daar kunnen we niet op vooruit lopen. We weten dat het zal gebeuren, het enige dat we kunnen doen is voorbereid zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.