Analytici zien slechts één Ajacied zijn niveau halen tegen FC Twente

Ook tegen FC Twente verloopt het uiterst moeizaam voor Ajax, dat zondag bij rust op een 0-1 achterstand staat. Slechts één Ajacied haalt zijn niveau volgens de analytici van dienst.

Ajax
Ajax
2 - 1
FC Twente
FC Twente

Marciano Vink en Karim El Ahmadi keken naar de eerste helft bij ESPN en zagen dat Ajax het wederom moeilijk had. 'Twente hoeft niet eens goed in de wedstrijd te zitten. Het is met dank aan Ajax dat ze nog een paar kansjes krijgen', stelde El Ahmadi in de rust. 'Twente speelt niet geweldig, maar ze kunnen hier met een resultaat vertrekken.'

Ex-Ajacied Vink is na de tegentreffer kritisch op Ahmetcan Kaplan. 'Hij moet de aanvaller voelen. Hij staat een paar meter van de situatie vandaan, als je twee stapjes naar achteren gaat, voel je de aanvaller en kan hij (Ricky van Wolfswinkel, red.) niet zomaar weglopen.'

De 0-1 van Twente. Klik onder of boven de video om het doelpunt te zien

Jorrel Hato deed het wel goed volgens de analytici. 'Alleen hij haalt zijn niveau', stelde El Ahmadi. 'Hij is de enige die met en zonder bal de juiste dingen doet', sloot Vink zich aan bij zijn collega.