Analytici lijnrecht tegenover oud-scheidsrechter: 'Wat moet hij anders doen?'

In Engeland konden ze het dinsdagavond niet eens worden over de penalty die Argentinië kreeg tegen Kroatië. De heren analytici stonden lijnrecht tegenover oud-scheidsrechter Peter Walton.

Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Het analytici-team, bestaande uit Roy Keane, Ian Wright en Gary Neville, zagen absoluut geen strafschop in de botsing van Kroatië-doelman Dominic Livakovic met Argentinië-aanvaller Julian Alvarez. 'Wat moet hij anders doen?', werd er vanuit de studio gevraagd richting Walton.

'Als hij voor de bal gaat, maar die niet heeft, moet het een overtreding zijn', verdedigde Walton zijn standpunt. 'Als een veldspeler niet de bedoeling heeft iemand te raken, maar hem toch raakt, en de bal niet, is het ook een vrije trap.'

'Dit is geen penalty. Wat moet hij anders doen? Hij moet een beweging maken om de bal proberen tegen te houden en zet daarbij zijn voet ergens neer. Moet hij dan zomaar aan de kant gaan om een speler een open kans te gunnen?', vroeg Neville. 'Nee dat niet. Maar hij moet contact met de bal maken', reageerde Walton. 'Wauw', was het enige wat een verbouwereerde Wright uit kon brengen.

De gegeven penalty werd feilloos benut door Lionel Messi. Nog voor rust verdubbelde Alvarez de score, waarna Messi in de tweede helft Alvarez bediende na een waanzinnige dribbel voor de 3-0.