Kroatische media zien FIFA-complot: 'Geef de titel dan maar aan Messi!'

Reacties

Ook de Kroatische media zijn niet te spreken over de penalty die Argentinië dinsdagavond kreeg in de halve finale van het WK. Ondanks de uitschakeling krijgt de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic in eigen land alle lof, en dan met name Luka Modric en Josko Gvardiol.

Kroatische media zien FIFA-complot: 'Geef de titel dan maar aan Messi!'
© Pro Shots
Argentinië
Argentinië
3 - 0
Kroatië
Kroatië

Maar net als bij veel spelers van Kroatië zorgt de manier waarop Argentinië in de halve eindstrijd op voorsprong kwam voor een wrange nasmaak. De bal ging op de stip na een botsing tussen Julian Álvarez en doelman Dominik Livakovic, terwijl de Kroaten daarvoor recht meenden te hebben op een corner. Bij media leeft daardoor het gevoel dat de FIFA graag wil dat Argentinië wereldkampioen wordt. 'Als jullie de titel aan Leo Messi willen geven, doe het dan maar! De jongens hebben onze harten veroverd', schrijft 24sata.

Daar sluit Sportske Novosti zich bij aan. 'We zullen ons nog een miljoen keer afvragen waarom het zo moest eindigen, met Daniele Orsato als onze beul, zoals zijn landgenoot Massimiliano Irrati dat in Moskou was'. De krant doelt op de verloren WK-finale van vier jaar terug, toen Irrati ook de VAR was. 'Weer was Irrati de VAR en weer liet hij zich niet horen bij de penalty voor de Argentijnen. Dat Messi werd gekozen als man van de wedstrijd, terwijl Álvarez twee keer scoorde, laat zien hoezeer de FIFA Lionel Messi promoot', aldus het dagblad, dat daarbij voorbijgaat aan het feit dat het publiek bepaalt wie er wordt verkozen tot Man of the Match.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Kroatië geven ze ook toe dat het spel van de eigen ploeg niet goed genoeg was om de finale te bereiken. 'We hadden niets mee', schrijft Sportske Novosti. 'De omstandigheden niet en helaas ook niet het spel van Vatreni. Het was onze slechtste wedstrijd van het toernooi, we kregen goals tegen die we niet hadden mogen tegenkrijgen.' Ook 24sata zag dat het niet de avond van Kroatië was. 'Het geluk houdt een keer op. Al die missers van Lukaku, de millimeters die ons redden tegen Brazilië, het viel nu de kant van Argentinië op.'

Een tweede WK-finale zat er dus niet in voor Kroatië. Toch zullen de spelers van de nationale ploeg straks na de troostfinale als helden worden onthaald. De manier waarop Modric na afloop werd getroost door enkele Argentijnse internationals krijgt ook aandacht. 24sata spreekt van mooie taferelen. 'Modric speelde tachtig minuten mee tegen Argentinië. Toen hij het veld verliet, lieten de fans op de tribune zien wat ze van de Kroatische maestro vonden. Iedereen stond op en applaudisseerde, zowel de Kroaten als de Argentijnen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gvardiol was een van de andere Kroaten die indruk maakte op WK. Na de uitschakeling barstte de verdediger uit in tranen. 24sata vindt echter dat Gvardiol trots mag zijn op zijn toernooi. 'Josko kon het niet alleen. Lionel Messi bezorgde hem flink veel problemen, maar hij is niet voor niets een van de beste spelers aller tijden. Gvardiol speelde een meesterlijk WK. Als hij niet op het laatst de bal voor de voeten van Lukaku had weggeschopt, was Kroatië in de groepsfase uitgeschakeld. Hij heeft zijn klasse bewezen, de sky is de limit.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.