Analisten weten voldoende over rol Blind tegen PSV na interview Schreuder

Reacties

Wesley Sneijder verwacht dat Daley Blind zondag tegen PSV weer terugkeert in de basisopstelling van Ajax. De linksback bleef dinsdagavond op de bank tegen Rangers FC, zelfs toen concurrent Owen Wijndal geblesseerd uitviel.

Analisten weten voldoende over rol Blind tegen PSV na interview Schreuder
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Ajax
Ajax

Alfred Schreuder koos ervoor om Wijndal te vervangen door Devyne Rensch. 'Devyne heeft al een tijdje niet gespeeld. Bij een 0-2 voorsprong is het denk ik goed als hij zijn minuten pakt. We weten dat Devyne goed als linksback kan spelen', verklaarde de trainer na afloop. Het was geen voorteken voor het duel met PSV, gaf hij aan. 'Nee, dat niet. Ik wil iedereen minuten geven, zodat ik genoeg keuze heb.'

Uit zijn woorden concludeerde Sneijder dat Blind tegen PSV terugkeert in de basis. 'Hij zegt min of meer dat Blind gewoon gaat spelen, toch?', wierp de oud-middenvelder op. 'Ja, dat zegt hij', antwoordde Jan Boskamp.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wijndal kon de eerste helft niet afmaken, maar kon wel terugkijken op een goed optreden en gaf de assist bij de 0-2 van Mohammed Kudus. Met zijn eerste assist in twee Champions League-wedstrijden evenaarde hij Blind, die in 49 Champions League-wedstrijden ook één goal voorbereidde. Sneijder en Boskamp vinden die statistiek echter niet heel relevant. 'In die 49 wedstrijden is Blind heel erg belangrijk geweest voor Ajax, dat moeten we niet vergeten', zei Sneijder. 'En hij speelde centraal', vulde Boskamp aan.

Sneijder wilde niet te zwaar tillen aan de vormdip van Blind. 'Dat hij nu een keer gepasseerd is… Ik betwijfel of hij echt gepasseerd is. Overigens vond ik het wel vreemd dat Rensch inviel en niet Blind.' Samen met Theo Janssen speculeerde hij over een verklaring. 'Als je hem niet passeert, maar op de bank zet om rust te geven, dan is het heel logisch om Rensch te laten invallen', zei Janssen. 'Dat kan betekenen dat hij niet echt gepasseerd is, maar gewoon rust heeft gekregen om zondag weer topfit te zijn.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Napoli
6
5
0
1
20-6
+14
15
2
Liverpool
6
5
0
1
17-6
+11
15
3
Ajax
6
2
0
4
11-16
-5
6
4
Glasgow Rangers
6
0
0
6
2-22
-20
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.