Analisten uiten forse kritiek op Schreuder: 'Zeg het alsjeblieft niet'

Reacties

De analisten van ESPN vinden het onverstandig dat Alfred Schreuder woensdagavond sprak van 'een van onze beste wedstrijden van het seizoen'. Volgens Arnold Bruggink, Kenneth Perez en Marciano Vink hoort een trainer van Ajax die uitspraak niet te doen na de twee duidelijke nederlagen tegen Napoli.

Analisten uiten forse kritiek op Schreuder: 'Zeg het alsjeblieft niet'
Napoli
Napoli
4 - 2
Ajax
Ajax

Schreuder sprak op de persconferentie na de nederlaag tegen Napoli zijn tevredenheid uit over het spel van zijn ploeg. 'En als andere mensen dat niet vinden, dan is dat maar zo', voegde hij toe. Bruggink was er verbaasd door. 'Ik hoorde Alfred Schreuder zeggen dat het een van de beste wedstrijden van Ajax was. Dat vind ik wel lastig. Ook al denk je dat misschien een klein beetje, spreek dat alsjeblieft niet uit als Ajax-trainer.'

Perez, zelf oud-middenvelder van Ajax, vermoedt dat supporters zo'n uitspraak niet prettig vinden 'nadat je met 10-3 bent weggepoetst over twee wedstrijden'. Inhoudelijk lijkt hij het er ook niet helemaal mee eens. 'Je zag dat Napoli gisteren dacht: we gaan gewoon lekker tikken. En als het moest, zetten ze aan. Om dan te zeggen dat je een lekkere wedstrijd hebt gespeeld, wat ook Daley Blind zei…'

'Het is nu wel duidelijk dat het ambitieniveau van Ajax naar beneden is bijgesteld'

'Ik snap wel dat ze vinden dat ze beter hebben gespeeld dan vorige week, maar het kon ook niet veel slechter. Ik ben het wel met Arnold eens: zeg dat niet', voegde Perez toe. 'Je lat ligt natuurlijk hoger dan tevredenheid met een 4-2 nederlaag.' Vink, ook voormalig speler van Ajax, zag hooguit dat de fouten bij de ploeg 'wat minder grof' waren dan vorige week.

'De vierde goal was natuurlijk een persoonlijke fout van Daley, maar in Amsterdam waren de fouten positioneel gezien groter en werd de rode loper uitgerold. Daarom hebben ze misschien het gevoel gehad dat het iets beter stond, maar ik snap ook niet dat je dat als Ajax-trainer in je mond durft te nemen', concludeerde Vink.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.