Analist, presentator, schrijver en hardloper: Hyballa wordt toch weer trainer

Reacties

Peter Hyballa keert terug in de voetballerij. De trainer heeft een druk half jaar zonder een directe rol binnen het voetbal achter de rug, maar keert in het nieuwe seizoen terug in Slowakije. De voormalig trainer van NEC en NAC Breda gaat aan de slag bij AS Trencín van eigenaar Tscheu La Ling.

Analist, presentator, schrijver en hardloper: Hyballa wordt toch weer trainer
© Pro Shots

Via zijn eigen LinkedIn-pagina maakte Hyballa bekend dat hij een eenjarig contract heeft getekend bij de Slowaakse middenmoter. Hij zat sinds november vorig jaar zonder club na zijn ontslag bij Türkgücü München en in het half jaar sinds dat ontslag heeft hij niet stilgezeten. 'Tijdens mijn break was ik analist, presentator, schrijver, heb ik cursussen als business coach en verandermanager afgerond, gaf ik lezingen over leiderschap en heb ik mijn record op de tien kilometer verbeterd.'

Toch ging het weer kriebelen bij Hyballa, die sinds 2020 alweer aan zijn zesde werkgever toe is. 'Ik heb zin om weer op het gras te staan en ben klaar voor uitdagingen, punten en spektakelstukken.' Hyballa is niet de eerste trainer met een verleden in Nederland die aansluit bij Trencín. Ricardo Moniz was in 2018 de coach van de club, Stijn Vreven werd richting het einde van dit seizoen ontslagen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.