Amstel Cup: Heracles en VVV bekeren verder

Heracles Almelo en VVV hebben zich geplaatst voor de derde ronde van de Amstel Cup. Beide ploegen waren wonnen met 3-2, Heracles van Cambuur Leeuwarden, VVV van Top Oss.

In het eigen Polman stadion kwam Heracles tegen Cambuur Leeuwarden al snel op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Rik Platvoet, Dennis te Braak en Köre Becker.

Toen Cambuur-middenvelder Sandor van der Heide na 36 minuten in de eerste helft met een rode kaart uit het veld gestuurd werd, leek de wedstrijd beslist. Cambuur toonde zich echter een ware cupfighter. In de tweede helft kwamen de Friezen door goals van Rudy Mann en Kenneth Goudmijn terug tot 3-2 maar de gelijkmaker viel ondanks het Cambuur-offensief niet.

VVV schakelde Top Oss uit. Ook de Limburgers hadden geen gemakkelijke avond. VVV trok na een spannende wedstrijd met 3-2 aan het langste eind.

Jan van Raalte zette VVV al na zeven minuten op voorsprong. Chima Onyeike, onlangs gehuurd van Excelsior waar hij niet aan de bak kwam, verdubbelde tien minuten na rust de voorsprong.

Door doelpunten van Marc Peters en Bas van Deinsen kwam Top Oss al binnen tien minuten langszij. Onyeike liet zich tot matchwinner kronen door een kwartier voor tijd de winnende goal te maken uit een strafschop.

Door de overwinning zitten VVV en Heracles bij de laatste 16 ploegen in de Amstel Cup. AZ, Excelsior, Fortuna Sittard, FC Utrecht en FC Zwolle verzekerden zich al eerder van deelname aan de achtste finales die voor eind januari op het programma staan. PSV, Feyenoord, Ajax, Heerenveen, Vitesse en Roda JC waren al op basis van hun eindklassering van vorig seizoen zeker van een plaats bij de laatste zestien.

Dinsdag 7 november speelt Eindhoven thuis tegen FC Den Bosch en donderdag 16 november staat NEC-Sparta op het programma. Na afloop van deze wedstrijd volgt de loting voor de derde ronde.

Voor de wedstrijd Achilles 1894-FC Twente is nog geen speeldatum gevonden. De KNVB heeft laten weten dat de wedstrijd voor 17 november gespeeld dient te worden. Achilles ziet daar vooralsnog geen mogelijkheid toe. De amateurclub uit Assen ziet zaterdag 9 december als enige optie maar de KNVB gaat niet akkoord met deze datum. Mocht de wedstrijd niet voor de gestelde datum gespeeld worden dan wordt FC Twente volgens de reglementen als winnaar aangewezen.