Amrabat snapt niets van Afrikaanse bond: 'Waarom vlak voor de wedstrijd?'

Reacties

Op de tribune in San-Pédro vierde Walid Regragui zijn eigen feestje. Zonder de geschorste bondscoach plaatste Marokko zich woensdag voor de achtste finale van de Afrika Cup. Hakim Ziyech droeg zijn doelpunt op aan Regragui en ook Sofyan Amrabat liet van zich horen. Wat is er gebeurd? 

Amrabat snapt niets van Afrikaanse bond: 'Waarom vlak voor de wedstrijd?'
Zambia
Zambia
0 - 1
Marokko
Marokko

Na het tweede groepsduel met DR Congo ontstond een opstootje, waarbij Regragui en Chancel Mbemba waren betrokken. Mbemba betichtte de bondscoach vervolgens van racistische opmerkingen. Niets van waar, stelden Regragui en zijn spelers. Voor zijn aandeel in de schermutselingen besloot de Afrikaanse voetbalbond (CAF) Regragui voor vier wedstrijden te schorsen, waarvan twee voorwaardelijk.

De Marokkaanse voetbalbond (FRMF) kreeg de straf pas op de dag van de afsluitende groepswedstrijd tegen Zambia te horen. 'Het was moeilijk om zonder hem te spelen', blikte Sofyan Amrabat terug op de persconferentie. 'Walid is als onze vader. We begrijpen niet waarom de CAF dit besluit heeft genomen en dat pas vlak voor de wedstrijd bekend heeft gemaakt.'

Ziyech
Marokko, met PSV'er Ismael Saibari in de basis, had aan een doelpunt van Ziyech genoeg voor een zuinige zege. De aanvaller van Galatasaray zocht na zijn treffer contact met Regragui, die had plaatsgenomen op de tribune. Daarmee toonde Ziyech de sterke band tussen de bondscoach en zijn spelers nog maar eens aan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook in de achtste finale tegen Zuid-Afrika moet Regragui normaal gesproken een plekje op de tribune zoeken. De Marokkaanse bond is in beroep gegaan tegen de straf. Dinsdag wacht de ontmoeting met de Zuid-Afrikanen. Aan het vertrouwen ligt het niet. 'We moeten een aantal punten nog verbeteren en ons spel dit toernooi blijven ontwikkelen. Het eerste doel hebben we bereikt', sloot Amrabat af. 

Afrika Cup

Stand Groepsfase Groep F Afrika Cup 2023 Côte d'Ivoire

Afrika

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
DR Congo
3
0
3
0
2-2
0
3
3
Zambia
3
0
2
1
2-3
-1
2
4
Tanzania
3
0
2
1
1-4
-3
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.