Amerikaanse vrouwen vechten door na 'schokkende' uitspraak

Reacties

De Amerikaanse voetbalvrouwen geven zich niet gewonnen na de eerste nederlaag in de strijd om een gelijke behandeling. Ze gaan tegen de uitspraak in beroep, hopend dezelfde vergoedingen te krijgen als hun mannelijke collega's.

Amerikaanse vrouwen vechten door na 'schokkende' uitspraak
© Pro Shots

De eerste zaak eindigde vorige week in een nederlaag. De rechter wees de claims af. Met de Equal Pay Act in de hand was een bedrag van 66 miljoen euro geëist. De uitspraak kwam als een onaangename verrassing voor aanvoerders Megan Rapinoe en Alex Morgan (foto).

'We zijn geschokt en we gaan zeker in beroep', zei Morgan bij Good Morning America. 'Als iemand weet waar ons hart ligt, dan weet die dat we vechters zijn en dat we samen hiertegen zullen blijven vechten.'

De Amerikaanse vrouwen voeren de strijd allerminst alleen. Presidentskandidaat Joe Biden, die goede banden heeft met Rapinoe, mengde zich in de discussie met een tweet. Niet alleen riep hij de Amerikaanse vrouwen op te blijven vechten, maar hij plakte er ook een dreigement aan vast. Als het immers niet tot gelijke betaling zou komen en hij zou president worden, dan zou de voetbalbond op zoek kunnen naar andere geldschieters voor het WK van 2026 dat in Canada, Mexico en de Verenigde Staten gehouden wordt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.