Amerikaanse media na 'stresstest' lyrisch over 'Captain America' Pulisic

Reacties

Amerikaanse media zijn na de zege van de Verenigde Staten op Iran én het bereiken van de achtste finale tegen Oranje lovend over Team USA. Vooral 'Captain America' Christian Pulisic wordt geprezen. De speler van Chelsea scoorde, maar viel ook geblesseerd uit.

Amerikaanse media na 'stresstest' lyrisch over 'Captain America' Pulisic
© Pro Shots
Iran
Iran
0 - 1
Verenigde Staten
Verenigde Staten

'Natuurlijk moest het Christian Pulisic zijn, hij is het wonderkind van een bijzonder getalenteerd en jong Team USA', schrijft USA Today over de doelpuntenmaker van de VS. 'Pulisic presteert zoals geen enkele andere Amerikaanse voetballer ooit heeft gedaan voor zijn land en club. Wanneer dit team nog verder wil komen op dit WK en de Amerikanen soccer nog meer wil laten omarmen, dan zal Pulisic opnieuw iets speciaals moeten presteren.'

Pulisic viel na zijn doelpunt in de eerste helft, waarbij hij botste op keeper Alireza Beiranvand, in de rust geblesseerd uit. Later op de avond sprak hij via social media de hoop uit op tijd hersteld te zijn voor de achtste finale tegen Nederland (zaterdag). 'Pulisic wordt al jaren de redder van het Amerikaanse voetbal genoemd, meer dan wie ook heeft hij bijgedragen aan het huidige succes van dit team. Hij moest zich er wel voor opofferen', schrijft The Wall Street Journal, verwijzend naar de botsing met de Iraanse keeper.

Stresstest
'De eerste grote WK-hindernis is genomen, nu volgt een nieuwe in achtste finale. Het team heeft al veel om trots op te zijn', meldt The New York Times. 'In de slotfase van de wedstrijd tegen Iran ging het niet meer om talent. Het werd een stresstest en het team is daarvoor geslaagd. De overwinning was zeker niet eenvoudig: er waren momenten van vermoeidheid en blinde paniek, maar ze doorstonden de test.'

Ook de Los Angeles Times zag dat de Amerikanen diep moesten gaan. 'Ze hebben echt ziel en zaligheid in de strijd gegooid om Iran te verslaan', aldus een van de grootste kranten van het land. Bondscoach Gregg Berhalter liet al weten dat het eerste doel is bereikt: de groepsfase overleven. De oud-speler van FC Zwolle, Sparta Rotterdam en SC Cambuur werd gefeliciteerd door zijn voormalig LA Galaxy-teamgenoot David Beckham. 'Vanaf nu kan er van alles gebeuren', aldus Berhalter, die op een persconferentie inging op de aanstaande ontmoeting met Oranje.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wereldkampioenschap

Stand Groep B Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
3
2
1
0
9-2
+7
7
2
Verenigde Staten
3
1
2
0
2-1
+1
5
3
Iran
3
1
0
2
4-7
-3
3
4
Wales
3
0
1
2
1-6
-5
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.