Amerikaanse bobo loslippig: FIFA gaat Confederations Cup schrappen

Reacties

De strijd om de Confederations Cup keert niet meer terug op de kalender. Dat zegt Carlos Cordeiro, de president van de Amerikaanse voetbalbond.

Amerikaanse bobo loslippig: FIFA gaat Confederations Cup schrappen

De bestuurder praat daarmee voor zijn beurt, want het was de verwachting dat de FIFA in maart officieel de knoop zou doorhakken of het toernooi om de Confederations Cup een toekomst heeft. President Gianni Infantino zou de opengevallen ruimte op de kalender willen benutten om het WK voor clubs stevig uit te breiden, met zeer hoge premies voor de deelnemers.

'Het is over en uit met de Confederations Cup', laat Cordeiro weten in een onderhoud met The Athletic. Het toernooi zag in 1991 het levenslicht en de laatste edities fungeerden als een soort generale repetitie voor het WK van een jaar later. De deelnemers waren in principe de continentale kampioenen, de organisator en de regerend WK-winnaar.

De volgende uitgave zou in 2021 plaatshebben, maar over een datum was al veel onduidelijkheid. Het WK 2022 in Qatar wordt in december afgewerkt vanwege de extreme temperaturen in de zomer. Een Confederations Cup eind 2021 zou onwenselijk zijn omdat dan de kalender twee seizoenen overhoop wordt gegooid (niet alleen 2022/23 vanwege het WK, maar ook 2021/22).

Volgens Cordeiro heeft de FIFA al een alternatief voor de strijd om de Confederations Cup. 'Er komen intercontinentale play-offs aan voor het nieuwe WK, het WK met 48 landen.' Naar alle waarschijnlijkheid wordt volgende maand bekend of er 32 of 48 teams deelnemen aan het volgende WK. Vanaf 2026 nemen er sowieso 48 landen deel aan de mondiale eindronde.

Erelijst Confederations Cup:

Jaar Winnaar
1992 Argentinië
1995 Denemarken
1997 Brazilië
1999 Mexico
2001 Frankrijk
2003 Frankrijk
2005 Brazilië
2009 Brazilië
2013 Brazilië
2017 Duitsland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.