Ambitieus Rennes verbreekt Anderlecht-record voor tienersensatie Doku

Reacties

Zoals verwacht raakt Anderlecht vlak voor de internationale transferdeadline nog Jérémy Doku kwijt. De achttienjarige aanvaller maakt voor naar verluidt 27 miljoen euro plus bonussen een toptransfer naar Stade Rennes, dat dit seizoen uitkomt in de Champions League.

Ambitieus Rennes verbreekt Anderlecht-record voor tienersensatie Doku
© Pro Shots

Doku gaat daarmee de boeken in als de duurste uitgaande speler ooit in de geschiedenis van Anderlecht. Tot nu toe stond het clubrecord op naam van Youri Tielemans, die in 2017 voor 25 miljoen euro werd verkocht aan AS Monaco. Een record voor de Belgische Pro League is het niet. Eerder deze transferperiode telde Lille ruim dertig miljoen euro neer voor AA Gent-aanvaller Jonathan David. Ook Doku gaat in navolging van de Canadees dus naar Frankrijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Hoewel het om een voor Anderlecht-begrippen gigantisch transferbedrag gaat, worden er in België ook vraagtekens geplaatst bij het vertrek van Doku. Voor de sportieve ambities van de Brusselse topclub zou het immers beter zijn als de kersverse international van België nog minstens een jaartje zou blijven, maar trainer Vincent Kompany toonde zijn begrip voor het vertrek van het toptalent. 'Ik begrijp dat de club dit moet doen en ik begrijp waarom Jérémy dit een goeie keuze vindt', zei Kompany.

Doku brak tijdens het vorige seizoen door in de hoofdmacht van Anderlecht en speelde tot nu toe 37 officiële duels voor Paars-Wit. Dit seizoen schoot de razendsnelle Belg met Ghanese roots uit de startblokken met twee goals en vier assists in de eerste zeven competitieduels voor Anderlecht, terwijl dat met dertien punten uit acht duels allerminst een soepele seizoenstart beleefde. Bij het ambitieuze Rennes is hij na de zevende aankoop. In totaal spendeerde de club ruim 70 miljoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Anderlecht
Meer over Anderlecht
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.