Ambitieus Nice pakt door na komst Dolberg

Reacties

Supporters van OGC Nice zullen zich gelukkig prijzen met de overname door Ineos, de club heeft binnen een week vier inkomende transfers afgerond. Stanley N'Soki volgt Kasper Dolberg naar de club van trainer Patrick Vieira.

Ambitieus Nice pakt door na komst Dolberg

De twintigjarige verdediger komt over van Paris Saint-Germain. De Franse jeugdinternational doorliep de jeugdopleiding van de Parijzenaren en kwam vorig seizoen tot twaalf optredens in de Ligue 1. Zijn kansen op speeltijd waren voor dit jaar echter niet toegenomen bij coach Thomas Tuchel. Daarom is besloten hem voor twaalf miljoen te verkopen.

Bij Nice blijkt financieel plotseling veel mogelijk. Ineos, dat eerder al wielerploeg Sky overnam, zorgt voor nieuwe ambities. Deze week voegde de club vier spelers aan de selectie toe, met Kasper Dolberg als meest prominente speler. Alexis Claude-Maurice kwam voor dertien miljoen euro over van Lorient en Adam Ounas werd gehuurd van Napoli.

Vieira liet vrijdag weten enorm blij te zijn met de komst van Dolberg (ruim twintig miljoen euro) en legde uit dat de club al een tijd op zoek was naar een spits van wereldklasse. Bij Nice is er wel het besef dat de Deen tijd nodig heeft om zijn topniveau te halen, omdat hij de laatste tijd weinig getraind heeft bij Ajax.

Dolberg kan net als de andere aanwinsten zondag debuteren. Nice, dat na drie duels zes punten heeft, gaat dan op bezoek bij Stade Rennes (aftrap 15.00 uur). De club werd vorig jaar zevende in de Ligue 1.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.