Nice verlost Dolberg definitief van bijrol bij Ajax

Reacties

De overgang van Kasper Dolberg van Ajax naar OGC Nice is in kannen en kruiken. Donderdag wordt de Deense spits gepresenteerd.

Nice verlost Dolberg definitief van bijrol bij Ajax

Zowel Ajax als Dolberg heeft een akkoord met OGC Nice over de definitieve verhuizing van de spits. De Deense international gaat voor vijf jaar tekenen. De overgang liep vertraging op vanwege een overname door INEOS, die maandag zijn beslag kreeg.

Dolberg is inmiddels in Frankrijk voor de laatste formaliteiten. Woensdag zal hij vanaf de tribune zien hoe zijn nieuwe ploeg het ervan af brengt tegen Olympique Marseille om een dag later officieel te worden gepresenteerd.

Dolberg wilde niet verhuurd worden, omdat hij geen vertrouwen voelde en geen fiducie had in de tactische plannen van trainer Erik ten Hag met hem. Bovendien is Ajax in zijn ogen de toezegging niet nagekomen dat hij de eerste spits zou worden. Dolberg kreeg in de voorbereiding weliswaar zijn kansen en begon het seizoen ook als basiskracht, maar moest gaandeweg meer en meer genoegen nemen met een reserverol.

De 21-jarige Deen voelt bij Nice wel het vertrouwen dat hem in Amsterdam ontbeerde. Hij is onder de indruk van de research die de Franse club heeft gedaan en van de plannen die trainer Patrick Vieira heeft met hem.

Dolberg kwam in 2015 van Silkeborg IF naar Ajax, waar hij toetrad tot de opleiding. In 2016 liet Peter Bosz hem debuteren in de Eredivisie. In totaal scoorde hij 45 goals in de 119 duels die hij speelde in de Amsterdamse hoofdmacht.  

'Dolberg kan beter verhuurd worden, 36-jarige Huntelaar speelt beter'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.