Ambitieus Everton kan eindelijk weer eens lachen

Reacties

Everton heeft zondagmiddag een zwaarbevochten overwinning geboekt op AFC Bournemouth. In eigen huis waren een goals van Kurt Zouma en Dominic Calvert-Lewin genoeg voor Everton, dat door de zege stijgt naar het linkerrijtje.

Ambitieus Everton kan eindelijk weer eens lachen
Everton
Everton
2 - 0
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth

Afgelopen week was er in Engeland het nodige te doen over de hyperambitieuze plannen die Everton uit de doeken deed. De club van technisch directeur Marcel Brands, die onlangs tot het bestuur toetrad, wil de stap naar de Engelse top maken.

Een blik op de recente resultaten van Everton toont dat de club nog heel wat werk moet verzetten om daadwerkelijk tot de top te gaan behoren. Onder manager Marco Silva was tot vandaag maar een van de laatste acht competitieduels gewonnen. Wat dat betreft kwam het bezoek van Bournemouth prima uit, de club van manager Eddie Howe presteert dit seizoen in uitduels dramatisch. 

In de beginfase was van een eventuele invloed van die beroerde uitresultaten weinig te zien. Bournemouth was de veel betere ploeg en kreeg de nodige kansen. David Brooks was met een inzet tegen de paal nog het dichtst bij de openingsgoal. Everton had moeite een vuist te maken en kwam pas kort voor rust een beetje in de wedstrijd. Dat resulteerde ook direct in gevaar, Michael Keane zag zijn kopbal via de lat uit het doel blijven.

In de tweede helft voorkwam de bij Bournemouth in de basis begonnen Nathan Aké al snel een treffer. De Oranje-international haalde een inzet van Richarlison net op tijd van de lijn. Uit de beelden van de doellijntechnologie bleek dat de bal de lijn inderdaad niet helemaal was gepasseerd.

Na een uur opende Everton wel de score. De bedrijvige linksback Lucas Digne had een afgemeten voorzet op Zouma in huis. De verdediger kon helemaal vrij koppend afronden. Bournemouth probeerde het daarna nog wel, maar kon de zesde uitnederlaag op rij niet meer voorkomen. Everton, bij wie Maarten Stekelenburg het hele duel op de bank zat, kreeg via Richarlison nog de nodige kansen om het duel in het slot te gooien en deed dat in de slotseconde door de treffer van Calvert-Lewin.

Door de zege is Everton voorlopig nummer tien en Bournemouth twaalfde. Richarlison ontsnapte in de slotfase nog wel aan een rode kaart voor een elleboogstoot, hij kwam weg met geel.

Premier League

Stand Premier League 2018/2019

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
10
West Ham United
38
15
7
16
52-55
-3
52
11
Watford
38
14
8
16
52-59
-7
50
12
Crystal Palace
38
14
7
17
51-53
-2
49
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Bournemouth
Meer over Bournemouth
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.